8. Összegzés és kilátások – A negatív forgatókönyv

„A háború egyik legborzasztóbb kísérőjelensége, hogy a hadipropaganda, az üvöltés, a hazugságtömeg és a gyűlölködés mind-mind olyan emberektől származik, akik nem harcolnak.”
George Orwell

8.1. Mit tudunk?

Mit tudunk valójában erről az új vírusról és a járvány valódi mibenlétéről? Nem sokat, hiszen a COVID-projekt kettes számú triumvirátusa (média + politika + szakártók) egy éve kozmetikázza a valóságot és szabotálja a tudományos ismeretek megszerzését és az építő jellegű vitát! Ellenben táplálja azt a MŰKÖD-öt, amit az egyes számú triumvirátus (esetdefiníció + gold standard PCR-teszt + lokális vizsgálati mintavétel) generál és a bizonyító erejű vizsgálatok kiiktatása fenntart. A járvány valódi mibenlétéről tényleg nem sokat tudunk, ami önmagában is óriási bűn, ha ez tényleg egy igazi új járvány. Viszont sokat tudunk az anomáliákról. Ezek alapján kell keresnünk, további kérdéseket feltennünk, és megkövetelnünk, hogy válaszokat kapjunk. Ez szükséges ahhoz, hogy ki-ki valós információk alapján alakíthassa ki a saját véleményét a legjobb tudása szerint.

Foglaljuk össze a helyzetet, a legfontosabb megállapításokat, tanulságokat.

8.1.1. A járvány anomáliáiról

Először is mit tudunk biztosan a járvánnyal kapcsolatos anomáliákról? (Többé-kevésbé biztosan, hiszen semmi sem lehet 100%-osan biztos.)

  1. Vannak és eddig is voltak koronavírusok, és minden évben rendre jönnek a szezonális légúti járványok, amelyekben „ők” és egy sor más kórokozó is részt vesz. Ezek a járványok rengeteg embert érintenek, sokakat súlyosan is, olyannyira, hogy évente csak Magyarországon ezreknek jelentik az utolsó cseppet a pohárban. Idén is van ilyen járvány…
  2. A vírusok időnként súlyosabb betegséget okozó mutációkat is produkálnak. (Mondjuk úgy, hogy ügyesebb módszereket fejlesztenek ki arra, hogy fennmaradjanak és szaporodjanak.) Ilyen volt a SARS-CoV, MERS-CoV és most a SARS-CoV-2 okozta járvány, és néhány évente a súlyosabb influenzaszezonok is. Ennek ellenére az emberiség legyőzte őket, sőt egyik sem bizonyult olyan súlyosnak (messze nem!), mint az igazán pusztító járványok: régen a pestis, a kolera, a himlő, a mai időkben az AIDS, az Ebola…, illetve kitartó kísérőink, egy-egy kiugróan durva influenza-pandémia.
  3. A koronavírus-járványról alkotott kép teljesen torz, és szinte egyetlen elemében sem mutatja a valós helyzetet mert
  1. Így lehetséges, hogy a pozitív PCR-eredmény aktív járványügyi esetek millióinak a regisztráláshoz ad egyedüli „bizonyítékot”, amelyek ki tudja mekkora hányada hamis pozitív eset:
  1. Ez annak is köszönhető, hogy a bizonyítékokon alapuló orvoslás alapelveit mellőzve nem erősítették meg a diagnózist egyéb vizsgálatokkal (például ellenanyagteszt, vírustenyésztés, boncolás), és nem teszteltek egyéb, hasonló tüneteket okozó vírusokra, hogy kizárják az esetleges kóroki szerepüket (differenciáldiagnózis). Az egyéb, nem fertőző alternatív diagnózisokról nem is beszélve.
  2. A halálozási számokat még ennél is nyilvánvalóbban, szándékosan rosszul számolják: hiszen nem tekinthető COVID-halottnak az az ember, aki bármi másban halt meg. Lényegtelen, hogy előtte valamikor pozitív volt a PCR-tesztje. (Ha így számolnánk, akármilyen korábbi fertőzés vagy más betegség is lehetne a halál oka, amin valaki valaha is átesett. Pláne hogy a teszt eredménye önmagában is kétséges.)

Mi ez, vírustagadás? NEM! Csak vírusrealista, intézkedésszkeptikus hozzáállás, ahogy az ellenvélemény hangadói szokták pontosítani, ha még egyáltalán szóhoz juthatnak.

8.1.2. A járvány kezeléséről és az intézkedésekről

„A nemzetközi helyzet fokozódik…”
Pelikán elvtárs, A tanú

Még ha minden információ helytálló is lenne a járvány súlyosságát illetően, akkor is minden egyes intézkedés esetében egyenként fel kell(ene) tennünk a kérdést: Indokolt? Megfelelő? Arányos? Nem árt-e többet, mint amennyit használ? Ennek még akkor is így kellene lennie, ha nem az egész bolygó lakosságáról, azaz nem 8 milliárd főről, hanem egy-egy ember életéről lenne szó!

  1. A bizonyítékokon alapuló orvoslás mellőzése, a hiányzó vagy szőnyeg alá söpört költséghatékonysági elemzések és figyelmeztetések miatt a kezdetektől erősen megkérdőjelezhető volt, hogy teljesülnek-e ezek a feltételek, és a későbbiekben be is bizonyosodott, hogy valóban nem teljesültek!
  2. Az összes statisztikai adat, amit a média kommunikált, és amivel indokolták a vezetők az intézkedéseket, hibás alapokra épült (és épül mind a mai napig), így az ezekből levont következtetések sem lehetnek helytállóak! Sőt, nemhogy nem helytállóak, hanem teljesen félrevezetőek!
  3. Még ha egyes (célzott és körülírt) intézkedések megfelelőek voltak is – amit csak akkor tudnánk értékelni, ha orvosolnánk a járvány körüli anomáliákat –, az általános lezárások és korlátozások értelmetlenek, aránytalanok voltak (illetve továbbra is azok) és felbecsülhetetlenül sok kárt okoztak / okoznak továbbra is. Ráadásul nem is védik hatékonyan a valóban veszélyeztetetteket.
  4. A pandémia (világjárvány) kihirdetése terepet kínál:

Egy huszonéves rokonomat, akit baleset miatt egy éve operáltak végtagtöréssel, elutasították a gyógytornáról, amely a rehabilitációs kezelésének elengedhetetlen része, mert nincsen beoltva!

  1. A bizonyítékokon alapuló orvoslást és az elismert, tapasztalt szakemberektől érkező figyelmeztetéseket és megfontolandó hipotéziseket a betegek kezelése során sem vették figyelembe, így orvosi műhibák sorozatát követték (követik) el a szakemberek azokon az embereken, akik rájuk bízták az életüket. Hány ember életét nyomorították meg, vették el?!
  2. Ugyanez vonatkozik az oltásokra is. A „pandémiára” adott válasz legsúlyosabb, és még messze nem lezárult „fejezete” a megalapozott járványügyi indok és kellő tesztelések nélkül bevezetett globális oltáskampány. Ennek az ára a legmagasabb mindenféle értelemben.
  3. Hiába a figyelmeztetések sora, hogy a kampányoltás nem indokolt, és nem is lehet sikeres, ellenben felbecsülhetetlenül kockázatos, hiába a máris látható súlyos, halállal is végződő oltási reakciók növekvő száma, az oltási gépezet dübörög tovább, és fokozatosan gyűri maga alá azokat csoportokat is, akikre nézve még az átlagosnál is kevésbé indokolt és/vagy veszélyesebb az oltás: alapbetegségben szenvedők millióit, gyerekeket, várandós és szoptatós nőket.
  4. Összességében a pandémia ürügyén egy bolygóméretű biológiai és pszichológiai emberkísérlet indult, melynek a következményei beláthatatlanok.

Az intézkedések egy részét maga a WHO sem javasolta. Azokat mégis bevezették (5.4. A hazámat szolgálom? – A vezetők kudarca és felelőssége c. fejezet).

8.1.3. Az „eredményekről”

  1. A drasztikus(!) beavatkozások az „élet rendjébe” mindig nem várt következményekkel járnak: a természet előbb-utóbb „visszavág”: például a palacknyak-effektus, korábbi enyhe influenzaszezon „bepótlása”…
  2. Az „eredmények” az intézkedések káros hatásait sokszorosan alátámasztották: A járulékos veszteségek messze felülmúlják a vélt előnyöket (emberéletekben is!), és még nem látjuk a végét! Sőt! Ha itt és most leállnánk, és elkezdenénk helyreállítani a károkat, már akkor is óriási és részben visszafordíthatatlan pusztítás történt eddig is. De minden jel arra mutat, hogy a járványgépezet, a kísérlet folytatódik, és a károk mértéke tovább nő.
  3. A járulékos veszteségek felölelik a testi, lelki és szociális egészségkárosodás számos területét, tovább fokozzák a már eddig is megoldatlan/megoldhatatlan alapproblémákat, mint a népbetegségek és a korai, elkerülhető halálozás, a súlyos, egészségi állapottal összefüggő szenvedés (SHS) stb.;
  4. és elmélyítik a már egyébként is fennálló társadalmi & környezeti & gazdasági válságot nemcsak közvetlenül, hanem közvetve azzal is, hogy
  5. elterelik a figyelmet azokról a globális problémákról, amelyek már a COVID előtt is kritikus szintet értek el, és ezzel még tovább rontják a helyzetet.

Az emberiség egyre gyorsuló mélyrepülését a koronavírus-helyzet szó szerint megkoronázta.

8.2. Mit nem tudunk?

8.2.1. A járványról

Magáról a járványról szinte minden a NEM TUDJUK kategóriába esik, ami tudományosan megalapozott lenne:

  1. Mik a pontos, specifikus tünetek (ha vannak egyáltalán)? Differenciáldiagnózis!
  2. Hogyan és milyen gyorsan terjed?
  3. Valóban vannak-e teljesen új és a korábbiaktól lényegesen különböző koronavírus-mutációk? „Látta” ezeket valaki (Koch-posztulátumok: vírusizolálás és vírustenyésztés)? Vagy ezekről is csak szekvenálás útján nyert digitális információ terjed? Ha valóban léteznek ilyenek, akkor tényleg súlyosabb, veszélyesebb tüneteket okoznak és/vagy fertőzőbbek?
  4. Ténylegesen hányan betegedtek meg (tünetek!) és
  5. hányan haltak meg valóban, közvetlenül a COVID–19 (pontosabban a súlyos SARS) miatt?
  6. Hatásosak (indokoltak, arányosak) voltak-e az intézkedések?
  7. Mekkora (lesz) a „járulékos veszteség” mértéke, és meddig nyögjük a hatásait?
  8. Hatásosak-e (mire és meddig), illetve biztonságosak-e rövid és hosszú távon az oltások? (Ha már indokolatlanul rávették az embereket, legalább ne ártsanak!)
  9. Milyen árat fizetünk (mindenféle értelemben) rövid és hosszú távon több milliárd ember beoltásával?
  10. Mi történik most, amikor az események kezdenek végképp kicsúszni az irányítás alól?
  11. Végül ki/mi a felelős mindezért?

Mikor teszik meg a szakemberek és a vezetőink azt, ami a kezdetektől a kötelességük lenne? Hogy pártatlanul kiderítik az igazságot, és bölcs döntéseket hoznak?
Naiv elképzelés?
Visszakapjuk-e valaha is a normális életünket? És egyáltalán, mi történik itt?!

8.2.2. A háttérről

Melyek azok az anomáliák, amelyeket nehéz a véletlen művének elkönyvelni, mert annyira nyilvánvalóan problémásak:

  1. A WHO szerepe, a járványügyi definíciók és protokollok megváltoztatása, a gold standard PCR, a bizonyítékokon alapuló orvoslás sutba dobása (boncolás, egyéb vizsgálatok stb.)?
  2. Miért működtetik félárbócon az influenza figyelőszolgálatot, ahelyett hogy kettőzött erővel működtetnék, azaz kihasználnák a már meglévő és bejáratott rendszert?
  3. Hová tűnt, és valóban eltűnt-e a többi betegség? (Influenza? Népbetegségek?)
  4. Gazdasági érdekek, korrupciós ügyek: az intézkedések, a járványt kiszolgáló egészségügyi beruházások költségei, háttéripar, oltások stb.?
  5. Politikai, nagyhatalmi érdekek és játszmák, amelyekbe ugyan mi nem látunk bele, de mindig is meghúzódtak a háttérben? Miért éppen egy ekkora téttel járó ügy lenne a kivétel?

Bármilyen ügyről is legyen szó, a kormányoknak általában az az érdekük, hogy kedvezőbbnek állítsák be a helyzetet, hiszen nem akarják felhívni a figyelmet az alkalmatlanságukra, és szükségük van a választóikra. Az embereknek úgyis az a szokásuk, hogy szidják a kormányt. (Egyik oldalt sem mentegetném, de a népnek legalább annyiban igaza van, hogy a vezetőket azért fizetik – és nem rosszul –, hogy hozzáértéssel igazgassák az ország ügyeit.) Mit tenne tehát a kormány egy járvány esetében? „Résnyire nyitná az ajtót”, hogy minél kevesebb beteg és halott látszódjon, és nem tágabbra, ahogy azt Müller Cecília több ízben is elmagyarázta (2.4.5. Hány ember halt meg? c. fejezet). Nem kell ehhez semmiféle konteóra gyanakodni, elég a logika: Ha mégis az ellenkezőjét teszik, azaz súlyosabbnak állítják be a helyzetet, mint amilyen, akkor ott a háttérben valami olyasminek kell meghúzódnia, ami még a járulékos népszerűség-csökkenést is kompenzálja vagy felülírja.

Kína és a készséges nemzetközi politika – Életszerű?!

Mi igazán első kézből ismerjük a kommunista országok működési módját. Mindig is próbálták fenntartani a látszatot, hogy rendben vannak a belügyek, csodásan működik a rendszer. Rengeteg történelmi példa van arra, hogy amikor történt valami nemzetközileg is említésre méltó esemény, tragédia, azt igyekeztek titokban tartani, elbagatellizálni, és csak amikor már elkerülhetetlen volt, akkor hozták nyilvánosságra, és természetesen amennyire csak lehet, kozmetikázott adatokkal. Csernobil az egyik legismertebb és legtragikusabb ilyen példa.

Mit gondoljunk ezek után a Kínai Népköztársaságról?
2019 egy borús decemberi napján egy hétköznapi ember a majd’ másfél milliárdból megbetegedett légúti fertőzésben. Ezt a figyelmes hatóságok azonnal észrevették, és „lelkiismeretes” vizsgálatok alapján, pár nap alatt kiderítették, hogy ez egy eddig ismeretlen vírustámadás eredménye, ami valahonnan egy denevér szervezetéből vándorolt át az emberre. Természetesen átérezve a felelősséget, ezt a fiaskót (azaz hogy egy világjárvány elindítói lehetnek), minden eddigi megszokás ellenére azonnal közölték a WHO-val, a médiával és pár napon belül el is küldték a vírus szekvánálásának eredményét mindenhova, hogy a „járvány” további terjedését meg tudja akadályozni a világ…

Ezt a nyilvánvaló kérdést (a kormányok életszerűtlen viselkedéséről) más gondolkodó emberek is feltették. Például Dr. Jaroslav Belsky, bécsi orvos is, aki nagyon figyelemre méltó dolgokat mond a „pandémiáról”, a tesztekről és más furcsaságokról:

„Miért jelent a kínai kormány 40 vagy 37 halottnál egy több milliós városban valamit a WHO-nak? A kínai kormány, aki arról ismert, hogy sosem működött együtt a nyugati hatalmakkal… Fogja magát, és jelentkezik: Van egy pár halottunk, amit ellenőriznetek kell! És már meg is született a COVID–19…”

„Drosten[1] úrnak négy nappal a WHO bejelentése után megvoltak ezek a primerek.[2] Normális esetben hónapokba telik, amire ezek megvannak. Nem pedig egy pár nap alatt…”

„…Az Esri nevű cég bocsátotta rendelkezésre az élő adatokat mutató grafikákat világszerte a kormányoknak. Minden, amit a vezető médiában láttunk, az Esri nevű cégtől jött (Bill Gates finanszírozza…)…”

„Egyet megtanultunk orvostanhallgatóként statisztikából: Ha valami véletlenül, véletlenül ismétlődik meg újból és újból, az már nem véletlen…
– Forrás: Dr. Jaroslav Belsky – 2020.06.18. – youtu.be/5RmNO2ZTSWY

Az a bizonyos 4 nap

„Mikor tájékoztatták először hivatalosan a nemzetközi szervezeteket?

Kína január 3-án proaktívan megkezdte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a különböző országok – így az Amerikai Egyesült Államok – hivatalos tájékoztatását is. Január 8-án a szakértők azonosították a járvány kórokozóját, 11-én pedig a Kínai Járványvédelmi Központ az új típusú koronavírus öt teljes genom szekvenciáját publikálta az interneten, az egész világgal és a WHO-val is megosztotta az adatait. A kínai kormány határozott és erőteljes intézkedéseit időben foganatosította, maximálisan védve a lakosság életét és egészségét, és értékes időt nyerve a világméretű járvány megfékezése számára.”
– Forrás: Embassy of the People’s Republic of China in Hungary – 2020. április 13.

Nem akarom boncolgatni a háttérérdeket, sőt még ennyire sem akartam ebbe a témába belemenni, hiszen a COVID-kártyavár összeomlásához bőségesen elegendőek azok a szakmai anomáliák, amelyeket már számos szakember felgöngyölített, és amelyeket részben itt is összefoglaltam, illetve tovább vizsgáltam és kiegészítettem.

Végül mégis úgy döntöttem, hogy az összkép értelmezéséhez nélkülözhetetlen, hogy tágabb kontextusba helyezzük a „COVID-történetet”. Különben hogyan is értenénk meg, hogy mi ez a kolosszális szakmai fiaskó? Másrészt a kártyavár már erősen inog, nem is ez a kérdés, hanem az, hogy amíg a háttérérdekek óriási erőkkel összetartják, addig nem fog leomlani, bármilyen ingatag is elméletben. Ez a helyzet is egyike azoknak a példáknak, amelyeket nem intézhetünk el azzal, hogy „én nem politizálok!”. Mert ez a közügy a mi életünkről szól, a mi életünkbe kerül!

Politika = közélet!

A politika nem a pártokról és a választásokról szól! A politika a közéletet, a társadalom működtetését jelenti.
Aki lemond arról a jogáról és lehetőségéről, hogy beleszóljon a közügyekbe, az lemond arról, hogy a saját életének az alakulását befolyásolja, egyben átadja a döntést mások kezébe. Nem túl bölcs hozzáállás.

Viszont, ahogy már írtam, a nagyhatalmi háttérérdekek szintje nem az a szint, amibe igazán beleláthatunk és beleavatkozhatunk. A mi erőnk, lehetőségeink a sokaságunkban és a nyilvánosságban van („alul a tenger árja”), és azokban a dolgokban, amiket a mi szintünkön befolyásolni tudunk. Ezért is fontos, hogy ne hagyjuk, hogy megfosszanak minket ezektől a lehetőségeinktől: a szabad mozgás, gyülekezés, szólás jogától, az önrendelkezésünktől, hogy dönthessünk az életünkről, az EGÉSZségünkről (9.1. Mit tehetünk? … c. fejezet).

8.2.3. Nyitott (merész, hajmeresztő, konteós) kérdések

„A legjobb hazugság az, aminek van valóságalapja.”
internet, ismeretlen szerző

A hatalmi és gazdasági érdekek egy része még bárki számára érthető, de van egy szint, amikor már kételkedni kezdünk. Amikor már hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nem, ilyen már tényleg nincs, ez már biztosan kacsa, hoax, photoshop, paranoia, konteó. Valójában fogalmunk sincsen, milyen messzire képesek elmenni az emberi csúcsragadozók, hogy fenntartsák azt a rendszert, aminek (számunkra felfoghatatlan mértékben) a kedvezményezettjei.

Ez a mérték egy „normális” átlagember számára már beteges, de legalábbis értelmezhetetlen. Kicsit hasonló jelenség, mint a börtönkísérlet – az emberi léleknek nem tesznek jót a durva szélsőségek. Egyszerűen nem szabad ezeket megtapasztalni, mert a psziché nem képes feldogozni, a helyén kezelni. Az erkölcs beleroppan. Ilyen az extrém gazdaság és a hatalom is.

A Szkeptikus Kerekasztal egy nagyon igényesen összeállított, valódi videóbejátszásokkal és forrásokkal alátámasztott dokumentumfilmje láttán a legsötétebb kép bontakozik ki előttünk ebben a témában[3].

Hogy visszautaljak Kary Mullisra, aki a COVID-ügy poszthumusz főszereplője, neki valószínűleg volt fogalma róla, hogy nagyon messzire képesek elmenni. Ő nagysikerű, Nobel-díjas kutatóként volt azon a szinten, amitől mi mérföldekre vagyunk. Ő kapcsolatban állt a világ vezető kutatóival, virológusaival. Bele is tenyerelt az AIDS-szel kapcsolatban is valamibe, ahogy említettem. Ahogy azt is, hogy sajnos többé már nem tud mesélni nekünk ezekről a dolgokról. Ahogy JFK, a nemrégiben elhunyt tanzániai elnök és a többiek sem. (A haláluk, valljuk be, minimum elgondolkodtató.)

Valóban nem tudhatjuk, hogy mindez, ami történik, a véletlenek ilyen sorszerű és végzetes összejátszása, vagy valami nagyszabású terv húzódik meg a háttérben. Mindenesetre amit az anomáliák mutatnak a számunkra, az egyvalamit biztosan mutat: azt, hogy ez az egész kép nem áll össze. Az életben mindennek megvan a természetes, logikus lefolyása (fizikai, biológiai, pszichológiai, történelmi, gazdasági… szükségszerűségek), minden jelenségnek megvannak a maga törvényszerűségei. A járványok is ilyenek. Még a véletlenek következményei sem lehetek logikátlanok.

Nem tudjuk, pontosan mi történik, és hogy ha van buli, akkor ki van benne, és ki nem. Hogy hol húzódik meg a határ a bulit rendezők és a résztvevők között, az irányítók és irányítottak, azaz a bábozók és a marionettfigurák között. Tartok tőle, hogy több a bábfigura, mint gondolnánk. Még a politikai és gazdasági vezetők, vezető szakemberek, kutatók, véleményvezérek között is… (Túl sok rendező sosem lehet egy buliban, mert abból hamarosan vita lesz…)

Piros pirula és Cypher-szindróma

Tudom, az emberek utálják, ha bábfiguráknak nevezik őket. Az ego (az önérzet) nem szereti az ilyesmit! De ettől még azok vagyunk. A COVID-ügyben legutóbb „elvesztett” egyik legjobb barátnőm (és ezek a veszteségek borzasztóan megviselnek!) is méltatlankodott emiatt: Ő nem egy megvezetett valaki! Ezzel csak az a baj, hogy nem lehet felébreszteni azt, aki azt hiszi, hogy ébren van. Mindnyájan az uralkodó közvélekedés („világjárvány van!”) hatása alatt állunk. Minden ember „megvezetett”, mindnyájan a saját történelmi korunk, az éppen aktuális, uralkodó szemléletrendszer részei és hívei vagyunk. A Mátrix tagjai. Ha tetszik, ha nem. A kérdés ezúttal is az: ki választja a kék, és ki a piros pirulát. (Hogy melyik Pinokkió akar felébredni, és melyik nem, ha már a báboknál tartunk.) Sokkal kényelmesebb, egyszerűbb a Mátrixban, ezért is szoktam Cypher-szindrómának nevezni ezt a jelenséget. Ki a fene akarna Zionban, a föld alatt harcolni, amikor otthon alhat a saját meleg ágyikójában, és ebédre eheti a finom rántott húst?!

Erre a témára még visszatérek a 9.3.3. Önérzet, ego és őszinteség c. fejezetben, mert nagyon fontos, sőt talán az egyik legfontosabb kulcs a kivezető út megtalálásához.

8.2.4. Új betegségek?

Hallottak valaha a Para-DIC-Som nevű súlyos járványos gyermekbetegségről? Vagy Can-Na-BISS névre hallgató, kevésbé súlyos, de szinte minden embert időről időre „gyötrő” fertőzésről? Ami a Can-Na-BISS-t illeti, az elnevezés megtévesztő, mert nem éppen az örömök forrása, sőt ami az árát illeti, ugyancsak megkopasztja az áldozatát, hiszen a kezelése néha végeláthatatlanul hosszú és drága.

Az elnevezésekből bizonyára kiderült, hogy nem is hallhattak ezekről a kórképekről, mert nem léteznek, én találtam ki ezeket a betűszavakat. (Ahogy azok sem, amelyeket a reklámokban hallunk, amikor tukmálják ránk a legújabb csodaszereket, intelligens mosóporokat.) Szóval nem létező betegségek, vagyis igen, csak nem nevezzük néven őket. Mert bármennyi kisebb-nagyobb gyötrelmet is okoznak, sőt a parainfluenza-vírus kifejezetten veszélyes a kisgyerekekre nézve, mégsem érdemeltek ki különösebb járványügyi figyelmet. A candida is csak azért szerepel a reklámokban, mert a gyógyszeripar jól jár vele. A parainfluenza-vírussal viszont nem, mert nincsen rá célzott kezelés.

A parainfluenza-vírusok veszélyei

„A parainflunza-vírusok egész éven át okozhatnak légúti betegségeket. Gyerekeknél például a parainfluenza vírusa hirtelen kialakuló, erős fulladást okozhat, melynek során a gégefedőt borító nyálkahártya megduzzad (krupp). Ilyenkor sokszor csak a gyors orvosi beavatkozás menti meg a gyerek életét.
– Forrás: MTI – 2010.06.25

„A human parainfluenza-vírusok által okozott fertőzés maradt a második leggyakoribb ok az 5 évnél fiatalabb gyerekek légúti betegség miatti kórházba kerülésének. Csak az RSV (respiratory syncytial virus) okoz több kórházi kezelést ebben a korcsoportban.”

Hacsak nincsen kiemelt járványügyi jelentősége, mint például az influenzának, nem nevezzük el az összes többi légúti vírus által okozott tünetegyüttest sem, mert nincsen értelme őket külön nevesíteni: Nincsen adenovírus-betegség, parainfluenza-betegség, és ugyanígy nincsen „szelíd” koronavírus-betegség sem, pedig ahogy láttuk, ezek is fertőznek a szokásos megfázásszezonokban. Ezeket együttesen náthának nevezzük (4.5.1. Nincsen elég információnk az új koronavírusról?! c. fejezet).

Nem azt vonom kétségbe, hogy a koronavírus(ok), mint a legtöbb légúti kórokozó, okozhat(nak) súlyosabb tüneteket is, sőt a legyengült immunrendszerű, beteg emberek esetében halált is. De egyre több olyan hangot hallhatunk, hogy a SARS-CoV-2 nevű kórokozó körül nem stimmelnek a dolgok. Sőt, ahogy többször is magyaráztam a SARS és a COVID közötti lényeges különbséget, vannak, akik azt is megkérdőjelezik, hogy van-e egyáltalán világjárványt okozó specifikus(!), új, COVID–19 megbetegedés?! Specifikus alatt azt értem, hogy egy jól körülírható, egyértelmű tüneti képpel járó betegség, aminek fontos diagnosztikai, terápiás, epidemiológiai jelentősége van, ezért „kiérdemli”, hogy saját nevet kapjon. Maga a SARS (súlyos akut légúti tünetegyüttes) nyilván létezik és ki is érdemli a figyelmet (az őt megillető figyelmet!), mert valóban súlyos állapottal jár. Sőt létezett már 1972-ben is, amikor először mutatták ki, hogy a koronavírusok okozhatnak súlyos alsó légúti tüneteket is (4.5.2. „Szelíd” és „vad” koronavírusok c. fejezet), bár a SARS nevet csak 2002-ben kapta. De az is már húsz éve volt. A koronavírusok és a SARS tehát létezik. Nem ezt firtatom, hanem azt, hogy ez a SARS-CoV-2 okozta, COVID–19-re elkeresztelt megbetegedés valami merőben új jelenség lenne…

Nagyon bízom benne, hogy aki átrágta magát a könyvön, annak mostanra kitisztult a MŰKÖD, hogy milyen óriási különbség van a valódi SARS és a COVID–19 között! A SARS egy egyáltalán nem gyakori, súlyos akut légúti tünetegyüttes, aminek az „élményét” garantáltan nem felejti el az, aki tényleg átélte, és ami valóban halálos lehet egy legyengült szervezet számára. Utóbbi, azaz az elmúlt több mint egy év során diagnosztizált sok millió COVID–19 eset pedig egy nagyon öblös kalap, amibe az esetek nagy részében teljesen tünetmentes vagy enyhébb-súlyosabb influenzaszerű tünetektől szenvedő betegek is belekerültek. Olyanok, akik a régi SARS-CoV-(1) által okozott fertőzés szigorú kritériumai alapján nem kerültek volna be a járványügyi esetek közé, sőt soha senki nem is szerzett volna róluk tudomást!

Lapozzunk vissza a WHO új pandémia definíciójához (5.2.1. Végtelen történet? … c. fejezet): „Egy új betegség világszintű elterjedése.” Nos, pont ez itt a kérdés, hogy mit tekintünk új betegségnek. Ez a nagyon leegyszerűsített fogalom szinte bármit megenged. Egy új, alig különböző mutációt, kicsit más tüneti képpel, és már helyben is vagyunk.

Néhány ismerősöm tényleg nekem is szegezte a kérdést: akkor most létezik egyáltalán a SARS-CoV-2 vírus? Nem akartam őket kiábrándítani, de mégis sikerült: Na, pont ez az, amire a legkevésbé tudom a hiteles választ.

Honnan is tudhatnám?! Bizonyára létezik: hiszen „a legjobb hazugság az, aminek van valóságalapja”. De cseppet nem csodálkozom, hogy ennyi probléma láttán sokan már ezt is megkérdőjelezik. Sőt, ezt maga Luc Montagnier, a HIV-vírus Nobel-díjas felfedezője is megtette, és nem is egyedül csak ő…

Laborvírus?!


– Fénykép forrása: Anna Shvets, Pexels

Luc Montagnier állítása szerint az a feltételezés, hogy a SARS-CoV-2 állatokból származik: „Szép mítosz, de nem lehetséges. A vírus egy vuhani laborból érkezett.”
– Forrás: GreatGameIndia – 2020. április 19.

Meghökkentő kijelentésért keresztre is feszítették, illetve egyszerűen rásütötték, hogy nem egészen komplett, hiszen nem ez az első eset, hogy különc elméletekkel áll elő. Ez egy magafajta zseninél akár el is képzelhető, de azért meg kell jegyeznem, hogy a hírforrás elmeállapotának a megkérdőjelezése az egyik leghatásosabb eszköz a lejártására és a hiteltelenítésére, azaz ha el akarják hallgattatni. (Éppen ezt mondta rólam is az az egykori barátunk, akiről az Ajánlás-ban megemlékeztem: „Nálad nagyobb a baj, mint gondoltam.” Meglehetősen megalázó viselkedés, de hát sajnos az ember sok mindenre ragadtatja magát, ha fél és/vagy ha nem akarja hallani a másik érveit.

Egyébként ne csodálkozzunk, hogy azok az emberek, akik képesek olyan egyedi teljesítményre, felfedezésekre, mint a világhíres, Nobel-díjas kutatók, másként látják a világot, mint az átlagemberek. Könnyen megeshet, hogy azok a „különc” elméletek, amelyekért ma bolondnak tekintik őket, a jövőben beigazolódnak. Semmelweis is így járt, nem igaz?

Tehát néhányan már azt is kétségbe vonják, hogy van-e egyáltalán külön COVID–19 betegség, vagy

Ne feledjük, a genetikával, a biológiai fegyverekkel való kísérletezés olyan, mint az atomenergia. Nincs még egy olyan önhitt lény az emberen kívül, aki ezekkel játszadozni merne. És ki játszadozik úgy, hogy nincsen (még) veszélyérzete és nem érzi (még) a határokat, hogy másoknak mit okoz? A kisgyerekek és a pszichopaták. Előbbiek szerencsére kinőnek ebből, az utóbbiak sajnos úgy maradnak. Ennyire érett emberiség?!

Mi ez az egész SARS-CoV-2 ügy?
Nem tudhatjuk! De az biztos: ha nem lenne ennyi anomália a járvány körül, az emberek nem állnának elő mindenféle elképzeléssel.

És ami továbbra is biztos, hogyha minden igaz is lenne a járvány körül, akkor sem ez lenne a megoldás, amit kínálnak nekünk, és aminek a tanúi és elszenvedői vagyunk.

8.3. Kilátásaink?

„Trónját ki őrzi irgalmatlanul, az a félőktől retteg s rája visszaszáll a félsz!”
Seneca

Valóban?! Már a járvány előtt sem volt így. Milliók mesélhetnének róla, akiket az út szélén hagytak, miután a Orbán Viktor miniszterelnök a saját szájával ígérte meg az ellenkezőjét, szó szerint ezekkel a szavakkal: „Senkit nem hagyunk az út szélén!”

8.3.1. Mostantól erőből – Úton a diktatúra felé?

Orbán Viktor – magyar miniszterelnök:

„…tekintsük lezártnak a beszoktatást, ahogy az óvodában meg a bölcsődében mondják… Hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztaljuk, hogy nem tartják be a szabályokat az érintettek, akkor erőből kell ezeket betartatnunk.”
– Forrás: Kossuth Rádió – 2020. október 30. – miniszterelnok.hu

Gulyás Gergely – Miniszterelnökséget vezető miniszter:

„Lesznek olyan szabályok, amelyek különbséget tesznek beoltottak és beoltatlanok között”
– Forrás: hvg.hu – 2020. december 22.

Dr. Boldogkői Zsolt – hangadó virológus:

„…nem működne, társadalmi ellenállást szülne, ha mindenkinek meg kellene jelennie az oltóközpontokban… Valószínű az lesz, hogy kötelezővé tesznek majd dolgokat… Például ha az iskolába járást oltáshoz kötik… olyan dolgokat, amik az ember mindennapi életében előfordulnak. Ha ezeket oltáskötelezővé tesszük – itt elneveti magát! –, az olyan, mintha az ember ő maga választaná, hogy oltatni fog.”
– Forrás: Doktor Gődény – 2020. december 5.

„Mivel úgy gondolja, hogy a magyarok körében nem biztos, hogy megfelelő lesz a hajlandóság, ezért az oltást akár kötelezővé is lehetne tenni” – hangzik el a fenti interjúban. Dr. Boldogkői szavai és az a tudatalatti jelzés, ahogy kínosan elneveti magát, azóta is a fülembe csengenek. Megállom, hogy ne minősítsem, de az biztos, hogy a 7.1.10. Erkölcs & etika c. fejezetbe is betehettem volna a példáját, olyan erőteljes hiányosságokat mutat ezen a téren.

A „harmadik hullám” kapóra jött a kormánynak: újabb felhatalmazási törvény szavazott meg saját magának 90 napra, és március 8-tól nőnapi ajándékként további szigorításokat léptetett életbe két hét időtartamra. Miért pont most és miért pont erre a két hétre? Mert amikor ezeket a sorokat írom, éppen 173. éve harsant fel először a Nemzeti dal. Akkor még volt töltete a nemzeti szónak, amit a végletekig meggyalázott ez a kormány. Most ismét kihasználva a járványhelyzetet, próbálja megelőzni, hogy együtt szavaljon a nép, mert: „a félőktől retteg s rája visszaszáll a félsz”. De a bukását nem odázhatja el már sokáig, vagy hogy idézzem a Star Wars Leia hercegnőjét:

„Minél jobban összeszorítja a markát, admirális, annál többen csúsznak ki az ujjai közül.”

A szankciók

„Ennek betartásáért a tulajdonosok felelnek, és az intézkedések ellenőrzését a rendőrség a katonaság segítségével végzi. Ha a rendőrség a szabályok megszegését tapasztalja, akkor 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki, a helyiséget, területet, intézményt, illetve a helyszínt legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja. A fentiek akár együtt is alkalmazhatók, és akár naponta többször is ellenőrizheti a rendőrség ugyanazt az egységet…

…A bírságot kiszabó határozat ellen nincs helye fellebbezésnek…

A rendelet május 23-ig hatályos, de az abban foglalt intézkedések alkalmazási határideje – egyelőre – március 22.”
– Forrás: A Kormány 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról

„Nincs helye fellebbezésnek!?” Ez még csak a kezdet? Ahogy írtam, Kínában már totális vírusdiktatúra van. És ha bárki legyintene, hogy „Á, az Kína!”, akkor ne feledje, hogy nekünk is megvannak ehhez a hagyományaink, amelyek most a szemünk láttára élednek újjá.

Reiss & Bhakdi professzor a diktatúráról:

„Alig 90 éve, hogy Németországban megszüntették a kritikus, szabad újságírást, és a média az állam meghosszabbított karjává vált. Alig 90 éve, hogy megszüntették a véleménynyilvánítás szabadságát és szabályozták a közvéleményt. Alig 90 éve történt, hogy a média által végzetes tömeghisztériát kezdtek. Ha egy valamit meg kellett volna tanulnunk történelmünk legsötétebb koridőszakaiból, akkor ezt: Soha többé nem szabad közömbösnek lennünk, és szemet hunynunk bizonyos dolgok felett. Különösen akkor nem, amikor kormányunk felfüggeszti a demokratikus alapjogokat. Ez alkalommal csak egy szokványos vírussal találkoztunk, és mit éltünk meg?

  • A média által szított tömeghisztériát;
  • A politikai döntések önkényességét;
  • Az alapjogok súlyos korlátozását;
  • A véleménynyilvánítás szabadságának cenzúráját;
  • A média szabályozását;
  • A másképp gondolkodók hiteltelenítését;
  • Nyilvános vádaskodást.”

– Forrás: K. Reiss & S, Bhadki: Koronavírus vaklárma

Ha bárkinek még mindig kétségei lennének, hová vezet ez az egész, elég hallgatnia a napi híreket az oltásigazolványokról, előjogokról, a beoltandók körének kiterjesztéséről és a „szabadság” feltételeiről. Korábban több nemzetközi emberjogi fórum is elítélően nyilatkozott a szabad mozgás korlátozásáról, a kötelező maszkviselésről és az oltásról, illetve bármilyen hátrányos megkülönböztetésről az oltottak és az oltatlanok között. Az emberek kiszolgáltatottsága azonban kihasználható. Egyelőre még „csak” a közösségi terekből lesznek kizárva az oltatlanok, az alapvető életfeltételeket még „kegyesen” biztosítják, de hol lesz majd a határ a diszkriminációban, hogy rászorítsanak az oltásra?

Az Európa Tanács határozata – COVID-19 oltások: etikai, jogi és gyakorlati szempontok

„7.3.1 annak biztosítása, hogy az állampolgárok tájékoztatást kapjanak arról, hogy az oltás NEM kötelező, és hogy senkit sem politikai, társadalmi vagy egyéb módon nem kényszerítenek arra, hogy beoltassák magukat, ha ők maguk nem akarják ezt megtenni;
7.3.2 annak biztosítása, hogy senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés a be nem oltás miatt az esetleges egészségügyi kockázatok miatt, vagy ha nem akarja beoltani magát;
7.5.2 az oltási tanúsítványokat csak a kijelölt célra, a vakcinák hatékonyságának, lehetséges mellékhatásainak és nemkívánatos eseményeinek ellenőrzésére használhatják;”
– Forrás: EU Parlamenti Közgyűlés – 2021. január 27. – OrvosokaTisztanlatasert.hu, a Parliamentary Assembly – Resolution 2361 (2021) – pace.coe.int közleménye alapján

Politika vezetőink is biztosítottak róla, hogy nem lesznek kötelezőek az oltások, és ami a többit illeti, szintén betartják az alkotmányos jogokat. A saját kárunkon régen megtanulhattuk volna, hogy semmit sem ér az ígéretük. Viszont ha már az emberjogi fórumok utolsó védőbástyái is kezdenek ledőlni, azaz apránként puhítanak a véleményükön, sőt a TASZ szerint egyenesen helyénvaló a diszkrimináció[3:1], akkor mire számíthatunk? Amiről eddig szó sem lehetett, az ma már elképzelhető, sőt akár indokolt is lehet. (Már pakolnak a vagonokba? Elhiszi még valaki, hogy nyaralni visznek?! Lásd két fejezettel később.)

Íme néhány szemelvény és szalagcím azok tollából, akik (még) aggódva figyelik a fejleményeket:

„Nem akarod a vakcinát? Peched van, mondja az Emberi Jogok Európai Bizottsága

Kényszerített COVID vakcinák?
Még ha véletlen is lenne az időzítés, nehéz nem levonni a konzekvenciákat, hogy mit jelent ez a precedens a COVID oltásokra nézve. A legtöbb országban eddig kevés javaslat született arra, hogy kötelezővé tegyék a COVID elleni oltást. Az Emberi Jogok Európai Bizottsága (EJEB) szabályozása elméletben azt jelenti, hogy az európai országok kényszeríthetik az állampolgáraikat a COVID oltásra a nyájimmunitás kialakítása érdekében. Addig, amíg a megtagadók elleni szankciók arányosak. Ez az ítélet olajat önthet a tűzre a COVID oltásokkal kapcsolatos vitában, ami eddig főleg az oltási útlevekre irányult. Ezek a nyilvános helyek és események szinte minden válfajára és a nemzetközi utazásokra vonatkoznak. Bár technikailag nem lennének „büntetve” azok, akik nem oltatják be magukat, az oltási útlevél lényegében diszkriminálja az oltatlanokat azzal, hogy kizárja őket olyan tevékenységekből, amelyekhez a COVID előtt szabadon hozzáférhettek. Könnyű észrevenni, hogy az ilyen erkölcsi szürkezónában a „büntetés” és a „privilégium” hamar csak értelmezés kérdésévé válik.

Új abnorma
Az EJEB döntése a cseh családok ellen valaha sokkoló lett volna, de a mai környezetben aligha meglepő. A legtöbb ember feltételezte, hogy a biztosítékok és a garanciák, hogy valaki maga választhatja meg, hogy milyen orvosi beavatkozásnak veti alá magát, a törvény előtt megvédik. Ez a feltételezés, úgy tűnik, már korántsem olyan sziklaszilárd, mint gondolták.
Nem emelek vádat a COVID vakcinák mellett vagy ellen, de azt mondom, hogy nem sokkal ezelőtt a politikusok biztosítottak minket[4] afelől, hogy nem lesz semmilyen jogtalan nyomás abban az irányban, hogy az emberek beoltassák magukat. És alig néhány hónappal később az oltási útlevelek már egyértelmű jelensége az „új normának”[3:2], anélkül hogy mélyreható vita lett volna róla. Igaz, mindig vannak magányos hangok, akik megemlítik a kérdést, de szemben a politika és a média masszív csendjével, ez csupán pusztába kiáltott szó. Mindent kezd áthatni az elkerülhetetlenség szele, és az elkövetkező néhány hónap alakulása – legalábbis bizonyos aspektusaiban – egyre inkább megjósolható. Valahogy ez számomra sokkal aggasztóbb, mint egy ismeretlen jövő.”
– Forrás: RT – Peter Andrews – 2021. április 09.

Egy magyar kommentár a precedens értékű bírósági döntésről:

„Döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága: kötelezővé lehet tenni az oltásokat
Kötelezővé lehet tenni az oltásokat egy demokratikus társadalomban, áll az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletében. Mérföldkőnek számít az első ilyen döntésük, és egyben azt is jelenti, hogy a koronavírus elleni oltásokat is kötelezővé tehetik az európai országok.
»[Ezek] A … lépések szükségesnek tekinthetők egy demokratikus társadalomban« – áll az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) ítéletében a kötelező oltások kapcsán. A jelentős mérföldkőnek számító döntést cseh családok keresete után hozták meg, akik szerint leegyszerűsítve az alapvető emberi jogok korlátozásának számít a gyerekeik kötelező beoltása.
A bíróság azt is kimondta, hogy a cseh kötelező oltási rend összhangban van a gyerekek érdekeivel, számolt be az AFP.
»A cél az kell, hogy legyen, hogy minden gyermek védve legyen a súlyos betegségek ellen, oltással vagy nyájimmunitás által« – tették hozzá.
A bíróság kizárta, hogy a kötelező oltásokkal megsértették volna a magánélethez fűződő jogokat. Az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezmény alapján. Ez a szervezet első ilyen jellegű döntése.”
– Forrás: Szabad Európa – Szalai Bálint – 2021. április 8.

Biopolitikai megfigyelési rezsimek

„A vakcina útlevelek a nyugati kormányok növekvő autoriter tendenciájáról tesznek tanúbizonyságot”
– Forrás: RT – Rob Lyons – 2021. április 08.

„Magyarország természetesen ebben is jobban teljesít”. Alig néhány hete számolták fel az Egyenlő Bánásmód Hivatalát is. Persze a víruslázban ilyen „apróságok” nem tűnnek fel az embereknek (5.5.5. A világ legnagyobb gumicsontja c. fejezet).

Az alábbi cikk alapján legalább a látszata még megmaradt, hogy van bármiféle jogállam nálunk. De senki ne ringassa magát ilyen illúziókban. Személyes tapasztalatból tudom, hogy nincsen. Ha valaki nálunk jogorvoslatért fordul a bírósághoz, az nagyjából azt jelenti, hogy „önként és dalolva” vállalja, hogy megfejelik a veszteségeit a vesztes per költségeivel is.

„Száz napja vették el mindenki mindenféle gyülekezési jogát

A november 11-én bevezetett korlátozó intézkedések a tüntetés minden formáját betiltották. A szabályszegőket rettentően magas bírságokkal fenyegetik. Mára Magyarország az elszigetelt kivételek közé tartozik a szükségtelen és aránytalan alapjogsértés fenntartásával. A Magyar Helsinki Bizottság alkotmányjogi panaszmintát tett közzé, amivel bárki az Alkotmánybírósághoz fordulhat, ha a totális tiltás miatt nem gyakorolhatja alapjogát.”
– Forrás: Magyar Helsinki Bizottság – 2021. február 19.

Ha már a fényévnyivel előbb járó nyugati demokráciákban is ezeket tapasztaljuk, akkor bizony nagyon nagy a baj:

Kardos Gábor filozófus: „Oltásóvatosság – a többségi álláspont”

„…Ha Hitler és Sztálin látnák a mai pandémiasztorit, egymás vállán zokognának, hogy egy ilyen korlátlan hatalmat és totális központi kontrollt „legitimáló” pandémia nem jött össze nekik, mert akkor jó eséllyel még ma is hatalmon lehetne totális rendszerük…”
– Forrás: Kardos Gábor – Index – 2021. január 19.

8.3.2. Inferno – A pokol bugyraiban

„E szomorú házat azok nyerik, kik közönyösen éltek…
Az ég elűzte s itten kóborolnak, mert őket a pokol is szégyenelte.”

Dante – Isteni színjáték

Egy meglepő közjáték: Az utóbbi időben rákaptam, hogy házimunka közben hangoskönyvet hallgassak. Így leltem rá „véletlenül” a Da Vinci kód szerzőjének könyvére, az Infernóra. Elképedve hallgattam: arról szól, ami most történik! Ez az író ekkora próféta, vagy esetleg benne van a buliban?! Ezt mindenki döntse el maga.

Prediktív programozás

„A járványhoz és a járványügyi intézkedésekhez szkeptikusabban viszonyulók egyre több filmben, reklámban, videoklipben, hírben, politikai elszólásban vagy könyvben fedeznek fel olyan utalásokat, amik kísértetiesen egyeznek azokkal a borzalmakkal és változásokkal, amik jelenleg zajlanak a világban.”[5]

„A prediktív programozás az emberek tudati felkészítésének módja a háttérhatalmak által eltervezett, várhatóan a jövőben végrehajtandó adott eseményre/szituációra/változásra (általában a társadalomra vonatkozóan). Tipikusan a tömegmédiában megjelenő termékekben találhatóak prediktív programozási témák, például: reklámok, filmek, kereskedelmi tévécsatornák műsorai, stb. kapcsán…

Célja, hogy a befogadókat tudat alatt felkészítsék arra a jövőre, amit szánnak nekik…

Az ezen anyagok által a megszokottól eltérő, „titokban" tervezett jövőképre való felkészítés - tipikusan a fikcióban megjelenő (egyelőre még idegen) sémák szoktató ismételgetésével - lehetővé teszi, hogy az emberek akár tudtukon kívül is hozzászokjanak olyan, az életükben előre nem várt és/vagy sosem kívánt társadalmi fordulatokhoz, amelyekre a felkészítés után már nem reagálnak annyira élesen, könnyebben elfogadják.[6]

Akárcsak a konteó, a prediktív programozás is ingoványos téma. Ha nem botlok bele az Infernóba, valószínűleg nem is mennék bele, hiszen ez pont az a szint, amit úgysem tudunk ellenőrizni. De mint pszichológiai jelenség figyelmet érdemel, különösen annak fényében, hogy valóban nagyobb stresszhatást gyakorol ránk egy váratlan, ismeretlen történés (6.2.4. Meggyőződések és poláris gondolkodás c. fejezet).

Viszont az Inferno könyv adott némi ihletet: Egyrészt azzal, amit Dante tolmácsolásában a közönyről ír, másrészt a „Keress és találsz” krisztusi idézete, ami a könyv egyik mottója, is nagyon ide kívánkozott.

8.3.3. Kifárasztás és tanult tehetetlenség

„Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad lesz.”
Henry Ford

Az összes járvánnyal kapcsolatos anomáliának, az újabb és újabb mutációknak, hullámoknak, a görbe ellaposításának stb. köszönhetően egy elhúzódó történet első évén vagyunk túl, és még nem látjuk a végét. Hogy mire számíthatunk?

„Addig marad a szigor, amíg nincs elég ember beoltva! A járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartják addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz, és nem kell tartania az embereknek attól, hogy megkapják a koronavírus-fertőzést – szemlézte le az emberi erőforrások miniszterének kijelentését az Index.”
– Forrás: Pécs Aktuál – 2021. január 10.


„Legalább egy teljes évet elvisz, amíg minden visszaáll a régi kerékvágásba, bár könnyebb szakaszok lehetnek az első adag vakcina után – mondta a miniszterelnök.”
– Forrás: hvg.hu/MTI – 2020. december 21.


„A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad – jelentette ki Orbán Viktor hétfő reggel, miután átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat.
– Forrás: hvg.hu

Végtelen történet?!

Amíg a PCR-teszt a COVID–19-járvány „gold standard”-je, felmerül a lehetőség, hogy valójában laborjárványról van szó. Laborjárványt pedig nem lehet sem korlátozásokkal, sem oltással megállítani!

És ebben a végtelen történetben lassan kifáradunk. Ahogy eddig a legtöbb tiltakozás kifáradt, bármilyen fontos és sokakat érintő ügyről volt szó: választási csalások, korrupció, a kormánypropaganda szócsövévé silányított média, egészségügyi dolgozók, pedagógusok, becsapott, kifosztott és tönkretett, halálba kergetett devizahitelesek milliói stb. stb. Az emberek belefáradtak, mert közben élniük kellett (egyre nehezebb körülmények között).

Így alakul ki a tanult tehetetlenség, ami a reménytelenség, az apátia és a depresszió előszobája. A tanult tehetetlenség a pszichológia egyik alapfogalma. Amikor valaki sorozatosan azt tapasztalja, hogy nem tud elhárítani egy számára negatív következményekkel járó helyzetet, akkor egy idő után fel is adja a próbál-kozást. Passzivitás, reménytelenségérzés, apátia alakul ki, ami ahhoz vezet, hogy később olyan helyzeteket sem próbál megoldani, amelyekkel egyébként képes lenne megbirkózni.
Hát ezért sem szabad(na) hagyni, hogy idáig fajuljanak a dolgok, mert kétszeresen is hátrányos helyzetbe kerülünk: Ahogy a mi erőnk fogy, úgy erősödik meg, betonozza be magát a hatalom, és úgy gyűri maga alá a propagandagépezet egyre inkább visszafordíthatatlanul azokat, akik elhitték és asszisztálnak a COVID-történethez (is).
És a kifáradás azzal is jár, hogy az emberek beletörődnek, elfogadják, a látszólag kisebb rosszat választják. Sokan mondják: „Inkább elviselem a korlátozásokat, beoltatom magamat, csak mehessen minden tovább”… Mert ahogy láttuk, azt hiszik, hogy az oltás a szabadság kulcsa. Tévednek:

Az emberiség koronavírus elleni beoltása a COVID-1984-történet utolsó felvonásának a nyitánya: nem a szabadság, hanem a börtön kulcsa.

Mi kell hogy történjen, hogy kiállj a szabadságodért?!

„Hitlert hétfőn megválasztották, és pénteken már kezdte pakolni az embereket a kemencébe? Nem! Szépen fokozatosan történt. Az első dolog, amit Hitler tett, hogy elkezdett újságcikkeket írni: Hogy minden, ami rosszul működik, a zsidók hibája…

Mi tettek erre a zsidók? Írtak ők is cikkeket: Elnézést, de ezzel én nem értek egyet? Nem! Aztán a zsidóknak Dávid-csillagot kellett viselniük, hogy megkülönböztessék őket. Mondták erre, hogy: Nem, ez, sérti a személyiségi jogainkat?!…

Most meg fázol, mezítelen vagy és a kemencékhez vezetnek… Vajon most már eljött az idő, hogy feltedd a kezed: Elnézést, de én nem igazán értek egyet ezzel az egésszel?! Durr!!! Halott vagy! Késő reklamálni. Az elején kellett volna reklamálni, amikor még volt valami esélyed!

Meddig kell fajulnia a dolgoknak, hogy úgy dönts, most már te magad is teszel valamit?! El kell kobozzák az összes tulajdonodat? Engedélyhez kell kössenek minden egyes tevékenységedet, amit végezni szeretnél? Vagy marhavagonokba kell pakoljanak, hogy végre azt mondd: Álljunk csak meg egy pillanatra…

Mikor jön el az a pillanat, amikor végre ellenállsz, és azt mondod: Nem! Nem engedelmeskedem és pont!
Előbb vagy utóbb húznod kell egy vonalat, és ott megtámasztanod magad, függetlenül attól, hogy bárki más megteszi-e ezt vagy sem. Ezt jelenti az igazi szabadság.”

Michael Badnarik – amerikai szoftverfejlesztő mérnök, politikai közszereplő, a 2004-es elnökválasztáson a Libertárius (Szabadságelvű) Párt színeiben induló, és 4. helyezettként végzett jelöltje
– Forrás: Seres Mária – fb.watch/60DEmXXaCu

8.3.4. És beindultak az oltások – Megmentő vagy gyilkos?

Már nemcsak sejtjük, hogy miért halnak meg többen, már látjuk is. Beérő, sőt újraindított járulékos veszteségek. Megvadult vírusok? (Vajon melyik víruscsaládokból?) Végletekig leromló egészségügyi ellátás és állapotok, mélyülő gazdasági válság, amely a „harmadik hullámmal” megkapta a kegyelemdöfést. Lelki mélypont. És beindultak az oltások is…

Romániából kétségbeesett jelentést hallok, hogy halálgyárakká változtatták a kórházakat… És eszembe jutott az az írás is, amit az afrikai kényszeroltásokról olvastam. Olyan sokan haltak meg a mellékhatásokban, hogy az emberek már elmenekülnek, elbujdokolnak, amikor megjelenik az oltást végző team, vagy végső kétségbeesésükben ellenük fordulnak. Fogalmunk sincsen, mi folyik a harmadik világban. De ha így haladunk, hamarosan lesz…

Soha ilyen kétségbeejtőnek nem látszott a koronavírus-helyzet, mint azóta, amióta beindultak a tömeges oltások! Véletlen egybeesés lenne? Újabb, egyre gyilkosabb mutációk? Vagy mindkettő? Pláne hogy a válaszreakció megint teljesen a fordítottja, mint amit tenni kellene: Több beteg és halott? Oltsunk be minél gyorsabban még több embert!

Az eredmény: Még több beteg és halott! Oltsunk még nagyobb erőbedobással…

Ami az egészben a legrosszabb (mint mindig ebben az ügyben), hogy vajmi kevés a reményünk rá, hogy megtudjuk az igazságot, mert mindenkit a COVID–19 számlájára írnak:

„Beoltották, három héttel később meghalt Bozsok polgármestere

…Bár Darabos Béla már három hete megkapta a védőoltást, a védettséget még nem szerezte meg, és egy héttel az oltás után ő is elkapta a koronavírus-fertőzést. Kórházba került, lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, míg végül csütörtökön feladta a küzdelmet.
Darabos Béla 2010 óta vezette a 340 fős Vas megyei határfalut, és pár nap múlva töltötte volna be a 60. életévét.”
– Forrás: Wolf Géza – Index – 2021. április 08.

Ha beoltott embereket pár nappal az oltás után kórházba visznek súlyos tünetekkel, és ne adj isten meg is halnak, az a magától értetődő magyarázat, hogy megfertőződtek, és sajnos még nem hatott az oltás. Semmiképpen nem kötik össze azzal, hogy maga az oltás is okozhatta ezt a súlyos reakciót, amire valóban rátevődhetett a fertőzés (vagy egy másik akármilyen fertőzés!), és ami nem történt volna meg, ha nem oltják be az illetőt. Ennek a veszélyére számos szakember felhívta a figyelmet.

Ha vizsgálni kezdenék a valódi okokat, és beigazolódna a szörnyű gyanú, az óriási botrány lenne mindazok számára, akik teljes mellszélességgel beszélnek rá az oltásra. Meg kell érteni, hogy kényszerpályán van ez a történet (ahogy az imént írtam Michael Badnarik szavaival tolmácsolva), és nagyon keményen ki kell állni az igazság felfedéséért, ha nem akarunk még több áldozatot. Azt is meg kell értenünk, hogy ne legyenek kétségeink afelől, hogy egy ilyen óriási horderejű helyzetben mindent el fognak követni („nagyon messzire el fognak menni!”) a felelősök, hogy eltussolják, hogy másra kenjék az okokat: például az oltást megtagadó beoltatlanokra! Már így is szaporodnak a gyűlöletbeszédek!

Hagyjuk, hogy a történelem megismételje önmagát?!

Szeretnénk látni a szalagcímeket: Minden rossz, ami történik, a vírustagadók és az oltásellenesek hibája?!
Holott éppen a fordítottja igaz: Minden bajnak az a forrása, hogy

Az emberi gyarlóság tette lehetővé, hogy a helyzet fokról fokra rosszabb és rosszabb „kezelést” kapjon, míg végül kezd kicsúszni az irányítás alól, és egyre súlyosabb tragédiába torkollik.
Keserű hab a tortán, hogy a felelősséget minden valódi felelős éppen azokra akarja hárítani, akik mindezt a kezdettől fogva meg akarták akadályozni.

Közben szorul a hurok… ahogy láttuk a már idézett esetben:

„Kimondta a bíróság, lehet büntetni az oltástagadó szülőket

Az Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtöki ítéletében elutasította több csehországi szülő keresetét, akik azért fordultak a strasbourgi testülethez, mert a hatóságok pénzbírsággal sújtották őket gyermekeik kötelező védőoltásainak megtagadása miatt, illetve az óvodák elutasították gyermekeik felvételét.

A testület álláspontja szerint esetükben nem áll fenn emberi jogi jogsértés, mivel a kötelező védőoltások szükségszerűek egy demokratikus társadalom működéséhez.”
– Forrás: Ágoston Zoltán – Index – 2021. április 08.

Egy olyan nyilvánvalóan „fejletlen” demokráciában, mint Németország, nem kötelezőek a védőoltások. (Még nem azok!) Hallunk tömeges, pusztító járványokról? Ha volnának, már bizonyosan tudnánk róla. A gyógyszer- és oltáslobbi által dirigált világban ilyesmi garantáltan nem maradhatna észrevétlen. Talán a német nép megtanulta a saját keserű történelme során, hogy az erőszak nem a demokrácia, hanem pont fordítva: a diktatúra eszköze, ahol mindig találnak hangzatos jelszavakat, hogy megmagyarázzák a kényszer ideológiáját.

Nagyon is aggasztó ez a döntés éppen most. Lehet majd rá hivatkozni a koronavírus esetében is?

8.3.5. The Human Experiment

Amikor egyetemi pályafutásom során belekóstoltam a pszicho-neuro-immunológia tudományába, alkalmam volt meglátni bámulatosan finomra hangolt működését, de mérhetetlen összetettségét is. (Ahogy arról írtam a 6.3.6. A teremtés koronája(!) és az önhittség c. fejezetben.) Annyi a kutatás ezen a téren is, mint égen a csillag, és éppoly reménytelen is a végére érni, mint megszámolni és bejárni a csillagokat. Éppen ezért a gyógyításban működésképtelen ez a megközelítés. Ha túlságosan elveszünk a részletekben, ahelyett hogy a beteg embert kezelnénk a maga teljességében (EGÉSZségében), az tévútra vezet, mert egyszerűen képtelenség ésszel felfogni, átfogni a bonyolultságát.

Az emberkísérlet


Don Hardy és Dana Nachman filmje, producer és narrátor: Sean Penn

„Amit a szervezetünkkel teszünk, egyéni szinten talán nem tűnik különösebben jelentősnek. De ha fogod és megszorzod évszázadokkal és emberek millióival, akkor teljes populációkkal találod magad szemben, akiknek az életesélyei teljes mértékben korlátozottá váltak és megváltoztak.”
Dr. David Rosner – a Columbia Egyetem Népegészségügy-történeti és Etikai Központjának történelem professzora

Próbáljuk megérteni és befolyásolni az emberi szervezet működést. Terjesszük ki ezt a bonyolult rendszert évmilliárdnyi időtávlatokra, az élő és élettelen világ milliárdszor milliárdnyi (nem is tudom a nagyságrendjét) összetevőjére, amivel a természet dolgozik bolygóméretű (sőt univerzumméretű) laboratóriumában.
Ugye érthető ezek után, hogy milyen messze állunk ettől a tudástól? És kell-e egyáltalán nekünk ez a tudományos tudás, jót tesz-e nekünk, amikor nem párosul a megfelelő érzelmi intelligenciával, illetve szellemi, erkölcsi és etikai (tudatossági) szinttel?
Ugye érthető ezek után, hogy mi történik most „pandémia” címszó alatt? Soha ilyet még nem tettünk! Akár tényleg volt világjárvány (valamekkora), akár tényleg még mindig van (valamekkora):

Soha ilyet nem tettünk, hogy globális szinten ilyen erőszakosan beleavatkozzunk a természet rendjébe! Bolygóméretű lezárások, elzárások, maszkviselés, oltások – még csak nem is már bejáratott oltóanyagokkal, hanem kísérleti szerekkel.

Durva és ostoba (vagy szándékosan rossz?) beavatkozás történt. Sőt nem szimplán beavatkozás, hanem megalapozatlan beavatkozás, azaz a probléma felnagyítása. Vagy inkább a probléma generálása? A COVID-ügy felnagyításáról szól az egész könyv, és erre reményeim szerint találtam kellő bizonyítékot. Viszont a probléma generálásának a tényére nekem nincsen rálátásom. Mindenesetre akár felnagyítás, akár generálás, a problémára felkínált megoldás önmagában ahhoz vezetett, hogy most már akkor is nehéz lenne átlátni a helyzetet, és megválaszolni az előttünk tornyosuló kérdéseket, ha a kezdetektől valódi tudományos módszerekkel követték volna a járványhelyzet alakulását. Több szempontból is kockázatos kísérlet indult, aminek már az első fázisa is óriási pusztítást végzett, és erre tett rá egy világméretű lapáttal a járvány közben beindított tömeges oltás. Most pedig kétségbeesett és ad hoc, ötletszerű módszerekkel próbálják oltani a tüzet a szakemberek. (Azt a tüzet, amit hagytak – sőt segítettek – lángra kapni és terjedni.) Úgy tűnik, egyre rosszabb eredménnyel, mert nemhogy végre észbe kapnának, inkább még drasztikusabban kezelnek. (Hamarabb, többet, tovább…) Talán itt lenne az ideje végre megállni, körülnézni, leszállni a magas lóról, és ráhagyatkozni az ember és a természet öngyógyító erejére. Ne feledjük, az élet mindig megtalálja az utat. De ha nem vigyázunk, nem a mi javunkra.

Ide vezet az emberi önhittség és a természet bölcsességével szembeni alázat teljes hiánya.

8.4. MASZKaBÁL – A járvány szimbóluma

„Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!”
Gryllus Vilmos, Kaláka


– Fénykép forrása: Pixabay

Utoljára hagytam ezt a témát, hiszen a sok-sok pusztítás mellett talán eltörpül a jelentősége. És különben is, „ez a minimum, amit megtehetünk, hogy megvédjünk másokat!” Milyen sokat hallottuk ezt a megjegyzést (is). (A pokolba vezető út is…) Igen, egy valódi járvány esetében biztos, hogy ez lenne a minimum, de ez esetben ez is azon értelmetlen előírások egyike, amelyeket szolgalelkűen betart a többség. Természetesen a folyamatos, hónapok óta tartó, általános érvényű, egészséges emberek számára, kültéren is kötelező maszkviselésére gondolok.

Azért hagytam utoljára, mert a maszk a szimbóluma lett az egész COVID-ügynek.

Kislány, egyedül játszik a fűben. Hiába szép a ruha rajta és hiába hozzáillő, kedves-színes a maszk. Attól még maszk. A szívem facsarodik a látványba. Befogott orral és szájjal a szabad levegőn, egyedül… Mitől védik? Kire jelent veszélyt?

8.4.1. Véd? Nem véd? / Hordjuk? Ne hordjuk?

A kezdetektől bizonytalanság övezte a maszk használatának indokoltságát, hatásosságát és esetleges veszélyeit. Nem véletlenül hallottuk hol ezt, hol azt:

Véd? Nem véd? / Hordjuk? Ne hordjuk? / Csak az hordja, aki beteg? Mindenki hordja? / Csak zárt, közösségi térben? Mindenhol hordjuk?

Ez is mintapéldája a korlátozások lépésről lépésre történő kiterjesztésének, aminek továbbra sem látjuk az indokoltságát. Legfeljebb a hírekben és a mögöttük álló torz statisztikákban. Ha körülnézek, én továbbra sem látom a halottak tömegeit, még ha ez durván is hangzik. Itt legalábbis nem. (Ne feledjük, a COVID–19 „második hullámának” felszálló ága tökéletesen egybeesett a szokványos őszi influenzaszezon indulásával, a járvány berobbanása (első hullám), illetve a mostani „harmadik” pedig a szokásos év elejei járványcsúcsokkal (4.6.5. Harmadik hullám újratöltve c. fejezet).

Tévedés ne essék, most sem azt kérdőjelem meg, hogy van hatása a maszknak. Mint tudjuk, a vírusok egy sima orvosi maszk pórusain ugyan átrepülnek, de a vírust hordozó váladékcseppecskék egy részét megfogja az anyag. Kevesebb jut ki a többieknek. Ezt hivatott elhárítani az az egyszerű higiénés szabály is, hogy nem a levegőbe köhögünk, tüsszentünk bele, hanem egy zsebkendőbe, amit jó esetben azonnal kidobunk, vagy zsebre teszünk. De még ha nincs is időnk előkapni a zsepit, a kabátujjunk is megteszi. A kórokozókkal teli váladékcseppecskék a ruhánkon szépen megtapadnak, hazavisszük őket, és kimossuk. DE! A látszólag tuti ötletnek, a maszknak éppen ez a hátulütője is, hogy nem engedi ki, és a textilre tapadva megőrzi a kórokozókat. Akár napokig, egy hétig is megélnek rajta, tehát gyakorlatilag a saját kórokozóinkat őrizgetjük rajta, és vesszük vissza az arcukra legközelebb! A maszkot az emberek többsége ugyanis egyáltalán nem dobja ki, hanem újra és újra felhúzza. Azok a még pechesebb emberek pedig, akik egész nap kénytelenek maszkban dolgozni, egész nap a saját arcukon, szájukban, orrukban őrizgetik, naphosszat melengetik nemcsak a koronavírust (az összes fajtáját!), hanem minden, a légutakban előforduló kórokozót! (Lásd „Hígítsuk a vírust!” 3.3.1. Vírusszám… fertőzés és megbetegedés c. fejezet.)

Ráadásul a maszkot piszkáljuk, igazgatjuk, mert idegesítő (néha lopva lehúzzuk az orrunkról, hogy vegyünk végre egy rendes levegőt). Ezzel óhatatlanul is matatjuk az arcunkat, a fertőzött maszkot, azután mindent megfogdosunk, oda-vissza, és így tovább. Ugye, már nem is tűnik olyan tuti módszernek?

Hát még ha azt is beleszámítjuk, hogy a maszk a védelem hiú ábrándját kelti (akárcsak egyeseknek a védettségi igazolvány), és esetleg simán át is köhögünk, tüsszentünk rajta (mert nincsen időnk lekapni), és ez még rosszabb, mint a fapados zsebkendő, kabátujj módszer. Vagy azt hisszük, hogy tökéletesen véd, és bátrabban közeledünk másokhoz. Ha valaki beteg, akkor van értelme a távolságtartásnak (sőt az otthon maradásnak!), ami ez esetben ésszerű dolog, mert a szánkon-orrunkon kijutó kórokozók koncentrációja a távolság függvényében lecsökken, és ez valóban hasznos és védi az egészségeseket.

A maszkhordás hátulütőit maga az amerikai járványügy legfelsőbb szakembere is megerősíti (anno megerősítette!), illetve az amerikai (most már csak ex-) tisztifőorvos is: Az általános maszkviselésnek nincsen értelme, sőt, többet árt, mint használ! Így! Szó szerint.

Vezető szakértők a maszkról

Dr. Anthony Fauci, az USA vezető járványügyi szakembere, az Allergiás és Fertőző Betegségek Nemzeti Intézetének az igazgatója. Joe Biden 2020 decemberében egészségügyi főtanácsadójának kérte fel. Fauci a koronavírus-járvány egyes számú szakártója.

2020. március:

„Az embereknek nem kellene maszkkal járkálniuk. Egy járvány közepén a maszkviseléstől az emberek talán egy kicsit jobban érzik magukat, esetleg gátolhatja a cseppfertőzést, de nem biztosítja azt a tökéletes védelmet, amit az emberek feltételeznek róla. És gyakran nem szándékos következményei is lehetnek. Az emberek babrálják a maszkot, és fogdossák az arcukat.”

2020. november:

„Az Egyesült Államokban mindenkinek maszkot kellene viselnie. Dr. Anthony Fauci csak akkor vette le maszkját, amikor meghallgatásán a kongresszusi bizottság tagjaihoz beszélt. Az arcmaszk hatásos, ezért minden amerikainak viselnie kellene[7], elkerülendő a még szigorúbb korlátozásokat – ezt erősítette meg újra az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője. »A maszk viselése akkor is javallott, ha nem kötelező, ráadásul a dolog égető« – mondta Dr. Anthony Fauci… A maszk viselésével a járvány terjedése csillapítható. Egy másik interjúban a szakértő azt mondta: ha ő dönthetne, kötelezővé tenné a maszk viselését az egész országban.


Dr. Jerome Adams - 2021 januárjáig az USA vezető tisztifőorvosa (US Surgeon General):
.

„Egy sebészi maszk nem véd meg a légúti vírusfertőzéstől. Körben mindenhol „ereszt”. Valójában arra tervezték, hogy fizikailag védje meg az operáló orvost a (például a ráfröccsenő váladékoktól). Ezért hívják sebészi maszknak… Ezért hívják sebészi maszknak… Nem védi meg az embereket, sőt az esetek többségében inkább növeli a megfertőződés rizikóját, ha nem viselik megfelelően. Az emberek hajlamosak megfogdosni az arcukat, igazgatni a maszkot. Nagyon kényelmetlen, nehéz benne lélegezni. Nemhogy megvéd, inkább növeli az esélyét a megfertőződésnek.”1

– Forrás: bitchute.com/video/pKW2Okr8PETH
1Mivel ezért a véleményéért „megrótták”, később visszavonta.

8.4.2. A tartós maszkhordás ártalmai

Még rosszabb mellékhatás, amit már írtam, hogy a maszk tárolja, visszatartja azokat veszélyesebb kórokozókat is, amelyeknek nem kellene odabent megtelepedniük. Ezek között lehetnek góc- és/vagy terápiarezisztens fertőzés kialakítására alkalmas kórokozók (Streptococcus, Staphylococcus baktériumok) is. A mandula az a szerv, amelyik az első védvonal a szánkon, orrunkon bejutó kórokozók ellen, és ideális helye a gócoknak, de gócok alakulhatnak ki a fogakban és az arcüregekben is.

Opportunista fertőzések

„A fertőzések forrásukat tekintve lehetnek belső, endogén és külső, exogén fertőzések. Az endogén fertőzések kórokozói a szervezet saját, pl. bőr, bél, garat flórájából származnak. Az opportunista infekciók egy része mellett ez igaz néhány olyan kórokozóra is, melyek kifejezett szervspecifitással rendelkeznek. A húgyúti infekciók túlnyomó többségét a bélflórából származó kórokozók, az aspirációs tüdőgyulladást a szájflóra tagjai, a katéterhez kötött véráram fertőzéseket a bőrflóra rezidensei hozzák létre, melyek eredeti helyükön semmilyen tünetet nem okoznak.”
– Forrás: Az orvosi mikrobiológia tankönyve – Digitális Tankönyvtár

Az ártalomhoz tartozik az is, hogy nem véletlenül lélegzünk ki és be az orrunkon: A szervezetnek szüksége van a friss levegőre, és az elhasznált levegő kilélegzésére. Megfelelő mértékben! Sokan példálóznak a műtősökkel… Persze, az űrhajósok meg szkafanderben járnak, de azért ne kelljen ezt az egész lakosságnak szolidaritási alapon bevállalnia, pláne nem indokolatlanul!

A megfelelő friss levegő, a légcsere olyan alapvető dolog, hogy a házak tervezésénél is figyelembe veszik. A belső terekben előírják a maximális CO2-koncentrációt, ami felett már egészségtelen a bent tartózkodás. Attól még, hogy nem fulladunk meg, és látszólag(!) nincsen ránk rossz hatással (és „különben is ennyi igazán kibírható!”), a tartós maszkviselés egyszerűen nem tesz jót! Legenyhébb esetben is kábultabbak leszünk, ahogy egy idő után azok leszünk egy levegőtlen helyiségben: romlik a koncentrálóképességünk, elfáradunk, elálmosodunk. Következmények? (Meg sem említem újra a sport és maszk témát, illetve a szabadban való maszkviselés káros hatásait. Arról nem is beszélve, hogy milyen pszichológiai hatása van az eltakart arcnak.)

A gyerekek fejlődő idegrendszerére pedig kifejezetten káros a tartós oxigénhiány! Olyan ez, mint a legtöbb küszöbérték alatti károsító hatás (környezetszennyezés, elektroszmog, vegyszerezett táplálék stb.): összeadódva és hosszú időn keresztül előbb-utóbb káros következményei lesznek. Szülők, ébresztő!

A műtős hasonlat különben is sántít. Először is a műtő egy többé-kevésbé steril környezet. Többé-kevésbé, mert tökéletesen steril állapotot ugyanolyan lehetetlen létrehozni, mint megakadályozni egy fertőzés terjedését. Ehhez valóban nagyon különleges körülményekre és eljárásokra van szükség, mint az űrhajós felszerelések, a biológiai fegyver szintű kórokozókkal foglalkozó, vagy a gyógyszer-, mikrochip gyártó laborok.

A műtő tehát egy köztes kategória. Mindenképpen sokkal tisztább és sterilebb, mint a külső környezet. A berendezés, eszközök, ruhák stb. sterilizáltak. És azt se feledjük, hogy nem mindegy, mekkora a csíraszám! Először is beteg orvos nem műt (reméljük legalábbis)! A maszk pedig azt is szolgálja, hogy az orvos a saját arcát megvédje a ráfröccsenő váladékoktól, nem csak azt, hogy ne szuszogjon bele a beteg felnyitott hasába.

PCR és mikrochip: Ha már felmerült a téma, pont ilyen célokra fejlesztette ki Kary Mullis a PCR-eljárást, hogy olyan környezetben mutassa ki a kórokozókat és szerves anyagokat, ahol már elenyésző, a korábbi technológiákkal nem kimutatható mennyiség is problémát okozhat! A szervezetünk szerencsére nem ilyen érzékeny, sőt!

Piros sapka és krumpliorr:

„Egyetlen (normális) ember sem hord szívesen egy maszkot az arca előtt. Egészen megdöbbentő azonban, hogy a média agymosása mit tett a német lakossággal. Mit mondanak az állampolgárok az utcán, amikor megkérdezik őket a kötelező maszkviselésről? »Ha előírás, és mindenki részt vesz benne, akkor van értelme.«
Hmmm, ha előírnék, hogy mindenki piros krumpliorrot hordjon, és mindenki részt venne benne, akkor annak is lenne értelme?”

– írja Bhakdi professzor a Koronavírus vaklárma könyvben[8]. Pont ugyanezt mondogattam én is a kezdetektől fogva, csak piros sapkás hasonlattal.

A maszk szimbóluma lett az egész COVID-ügynek, mert:

Le a maszkkal?! Ha az egész járványhelyzetre gondolok, furcsa módon (azaz annak tudatában, hogy a többi, sokkal súlyosabb következményhez képest tényleg eltörpül) az a gondolat fogalmazódik meg a fejemben, hogy nem akarok tovább és ki tudja még meddig szájkosárral, befogott szájjal járni és élni! Nem akarom magam körül látni a maszkos, arctalan embereket, mert a leglátványosabb megnyilvánulásai annak a mélypontnak, ahová jutottunk.

8.5. Hippokratészi eskü újratöltve

8.5.1. Valóban minden élet számít?

Nagyon rosszul állunk a népbetegségek, a korai, megelőzhető halálozás és a palliatív ellátás terén is (7.1.8. SHS – „Egy elfeledett világjárvány” c. fejezet). Sőt, éppen a COVID-ügynek köszönhetően még több ember hal meg járulékos veszteségként, mint eddig, ráadásul embertelen körülmények között, elzárva a szeretteitől! Ha ezt nyújtja a modern orvostudomány, akkor megbukott a vizsgán.

Tabukat döngetek megint, de tegyük fel még egyszer a kérdést: Valóban megmentettünk egyetlen lelket is? Úgy igazából? Tudjuk, hogy azok a súlyos kovidos (-nak tekintett, de ki tudja milyen arányban valóban abban szenvedő) betegek, akik intenzív osztályra kerülnek, pláne akik lélegeztetőgépre, igen magas arányban meghalnak. Akiket megmentettek, mennyi időt nyertek, és visszakapják valaha is az életminőségüket? Tudjuk, hogy túlnyomórészt idős, krónikus betegekről van szó. Akik most elmentek a COVID–19 közvetlen vagy közvetett áldozataként, milyen körülmények között mentek el?

Sucharit Bhakdi így ír a könyvükben az idősek jelenlegi kezeléséről:

„Matthias Thöns, palliatív gyógyászati orvos ezt mondta egy interjúban: »A politikusok most nagyon egyoldalúan az intenzív ellátásra, az új lélegeztetőgépek vásárlására és az invazív ágyak kiosztására összepontosítanak. Figyelembe kell vennünk, hogy a COVID-19-ben szenvedő súlyos betegek között többnyire nagyon idős, többszörösen beteg emberekről van szó, 40%-uk pedig tartós ápolásra szoruló állapotban, idősek otthonából jön. Ez egy olyan csoport, amely általában és mindig több palliatív, mint intenzív ellátásban részesült. Most pedig diagnosztizálják az új betegséget, és ezekből a betegekből intenzívbetegeket csinálnak.«
Rámutatott, hogy egy kínai tanulmány szerint a betegek 97%-a a maximális, lélegeztetéses kezelés ellenére meghal. A túlélők közül csak kevesen térnek vissza a régi életükhöz, ezek nagy része súlyos fogyatékkal élő marad. Ezeket a feltételeket a legtöbb idős ember elutasítja. A szakember feladata, hogy tisztázza az emberekkel, magukra akarják-e venni életük végén, a családjuktól távol egy intenzív terápiás kezelés szenvedésének a terhét… Az emberek akaratának kell a legelső helyen állni.

Eddig is nagyon messze álltunk attól, hogy méltó befejezést nyújtsunk a szeretteinknek. Ettől most még sokkal messzebbre kerültünk. Hogy lehet, hogy a többség nem veszi észre, hogy a központi irányelveket követve, rengeteg embert a szokásosnál is több szenvedés közepette gyakorlatilag megölnek a semmiért?!

A COVID-mérleg

Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy elkerüljük a számadást: Egy-egy (ideig óráig és további szenvedéssel megkínzott) élet „megmentése” érdekében hány egészséges idős és fiatal embert áldoznak fel az (ál)emberség oltárán? Olyanokét, akik még sok-sok évig élhettek volna.
Erről szól a hippokratészi eskü, akárhogyan is értelmezzük?!

Az ajánlásban megszólított volt barátunk éppen ezt hányta a szememre: „Tőled több emberséget vártam!” Elképedtem erre az alaptalan vádra. Mikor érvelni próbáltam a járulékos veszteségek számbavételével, végül már nem állt szóba velem. Amióta a saját anyámon (is) megtapasztaltam, hogy mennyi olyan szenvedést okozott és még mindig okoz neki (is) a COVID-helyzet, ami elkerülhető lett volna, napi szinten eszembe jut ez a volt barátunk és a hasonlóan reagáló emberek. Hogyan fognak elszámolni a lelkiismeretükkel a félrekezelt COVID-ügy által okozott mérhetetlen emberi szenvedésért és értelmetlen halálért?!

8.5.2. Emberkísérlet No.2?! – A pszichológiai (börtön)kísérlet

Ennek a kísérletnek van egy fizikai része: a globális beavatkozás és kampányoltás biológiai (immunológiai) hatásai és veszélyei. A másik része a pszichológiai következmények.

Pár hete egy aggódó, sokgyerekes politikust hallottam a TV-ben (azon ritka alkalmak egyikében, amikor még hallgatok híreket): Már-már azt reklamálta, hogy miért nem oltják be a gyerekeket is! Felfoghatatlan és borzasztó fejlemény, hogy azóta meghallgatásra talált.

Gyermekkori védőoltások és COVID-vakcinák: Mi a különbség?

A COVID-helyzet messze nem ugyanaz, mint a (nálunk kötelező) gyermekkori oltások esetében:

Fontos megjegyezni, hogy a gyerekek nem tudnak szabadon dönteni, ezért nem tudnak védekezni sem, ha veszélynek teszik ki őket. A károkozás a szülők felelőssége.

Hol a határ a rövidlátásban? Meddig lehet elmenni?! Úgy tűnik, tényleg „nagyon messzire”. Ezért mondom, hogy szándékosan vagy sem, de nemcsak egy biológiai, de egy pszichológiai emberkísérlet fehér egerei is vagyunk:

Hol a határ?!


  1. Bhakdi professzorék könyvében sokat emlegetett Dr. Christian Drosten, vezető virológus, a járvány egyik fő mozgatórugója Németországban. A SARS-CoV-2 vírus kimutatására kifejlesztett első teszt tőle származik. ↩︎

  2. Primer = indító RNS: „Rövid egyszálú nukleotid szekvencia, mely a 3’ végén lévő OH csoportja révén képes a DNS szintézist indítani. A PCR technika kulcseleme.” (georgikon.hu) ↩︎

  3. Bővebben az Olvasnivaló c. fejezetben ↩︎ ↩︎ ↩︎

  4. UK’s Johnson says there will be no compulsory COVID vaccination – November 23, 2020 – Reuters ↩︎

  5. Prediktív programozás egy 2016-os Adidas reklámban - mediavadasz.blog.hu ↩︎

  6. Prediktív programozás – Irányítók-wiki – iranyitok.fandom.com ↩︎

  7. Caitlin O’Kane: Fauci voices support for national mask mandate – October 29, 2020 – CBS News ↩︎

  8. K. Reiss & S, Bhadki: Koronavírus vaklárma ↩︎

Megosztás Facebook-on Megosztás Twitter-en Megosztás LinkedIn-en Megosztás Pinterest-en Megosztás Reddit-en Vágólapra másolás
A könyv egy évnyi önerőből végzett, önkéntes munka gyümölcse. Kérjük támogatását!