5. Média, politika, szakártók – Háttérérdekek és főszereplők

„Könnyebb megtéveszteni az embereket, mint meggyőzni őket arról, hogy megtévesztés áldozataivá váltak.”
Mark Twain

A járvány mozgatórugói:

  1. Megváltozott járványügyi alapfogalmak és kritériumok: fertőzött, gyógyult, eset, növekedési ráta, pandémia…;
  2. Hibás módszertan → hibás következtetések;
  3. PCR-teszt: a „gold standard”;
  4. A valós információt adó vizsgálati módszerek mellőzése;
  5. Politikai, gazdasági és szakmai érdekek;
  6. Médiakampány és a kiszolgáló vezetők, szakemberek;
  7. Pszichológiai hatások és módszerek.

Visszaértem ide, amivel kezdtem: Hogy a szemünknek higgyünk, ne a MŰKÖDnek! Olyan mennyiségű információáradatnak vagyunk kitéve a modern világban, és olyan fejlett eszközök állnak a rendelkezésre, hogy ha kell, manipulálják az információt, hogy innen „alulról”, ahol vagyunk, nem tudjuk megítélni az igazságot. És ami még aggasztóbb, hogyha így haladunk, soha nem is fogjuk tudni. Erre hívta fel a figyelmet az imént említett Ioannidis professzor is: „A valódi számokat valószínűleg már soha nem tudjuk meg.” Még annyit sem, amennyit megtudhatnánk. Ez pedig már nem csak a vezetőink hibája… de erről később.

Könnyebb megtéveszteni az embereket, mint meggyőzni őket arról, hogy megtévesztés áldozataivá váltak, ahogy az idézet mondja. Aki nem hiszi, nézze meg az „Amikor a farok csóválja” című filmet Dustin Hoffmann és Robert de Niro főszerelésével.

COVID & háttérérdekek

Az életünket politikai, gazdasági és szakmai (egyéni) érdekek mozgatják, az életünk minden területe átitatott a korrupcióval. Sajnos ezt a média is kiszolgálja. Amíg ez így van, nem hihetjük el kritika nélkül a híreket. Pláne ha azok szöges ellentétben állnak a tényekkel és a szaktudással, illetve a racionális gondolkodással és azzal, amit a saját két szemünkkel látunk.

És én azt látom, hogy nem látom. Hogy mit nem látok?

Mit látok ehelyett?

Emlékszem a migránsügyre. Annak is volt igazságalapja, ez nem kétséges. A menekültprobléma és a világjárványok is létező, sőt egyre inkább fenyegető valóság. De elképesztő az az arrogancia, ahogy ezeket a jelenségeket a politikai és gazdasági érdekek a maguk céljára csűrik-csavarják, és kifordítva elénk tálalják. A migránsügynél sokkal hatékonyabb megfélemlítő eszköz egy láthatatlan kórokozó. Egy idő után nem lehet nem észrevenni, hogy Magyarország nincsen tele migránsokkal, és a szomszéd Pista bácsit is nehéz menekültnek álcázni. De – amint látjuk – nagyon is könnyű a szomszéd Pista bácsiból fenyegetést jelentő „fertőzött és fertőző beteget” (vagyis csak vírushordozót, de az ijesztgetés szempontjából ez mindegy), vagy beoltatlan veszélyforrást kreálni. (Vagy beoltott veszélyforrást – nézőpont kérdése.) Ezért is jön jól, hogy amíg egy migráns szembetűnő, jó esetben is 60-80 kg hús-vér jelenség, addig egy vírus csak párszáz nanométer (nm=10-9m), vagy még kisebb, így láthatatlan. Sőt, sokkal fenyegetőbb, mert egy migráns kis eséllyel öl meg éppen engem, addig egy vírus nagyon is veszélyes lehet. És az új koronavírusról ezt állítja szakemberek többsége. Azt sulykolják, hogy tízszer-hússzor halálosabb, mint azok a járványok, amiket eddig évről évre simán átvészeltünk.

5.1. A globális COVID–19 oltásprogram

Megmentő? Gyilkos? Egy biztos: az aranytojást tojó tyúk… de nem nekünk. Az oltás a legnagyobb tét a COVID-ügyben. Mindkét oldalon. Lehetne megmentő is éppenséggel, de ha valamiben akkora pénz van, mint az emberiség átoltásában, az sajnos óhatatlanul is a korrupció melegágya. És nem csak pénz… de ez már messzire vezet.

Tisztázzuk az elején: nem vagyok oltásellenes. De oltáspárti sem. (Sőt, ha valamit elért a COVID-ügy, akkor az a növekvő ellenállásom és gyanakvásom az erőltetéssel szemben, illetve az, hogy egyre többet tudok az oltásokról és a vakcinákat propagáló „szereplőkről”. És ez nem igazán vált a javukra. Nagyon nem.) Mindenesetre eddig az arany középút híve voltam ebben is. Egy egészséges és jól működő világban nem lennének kiterjedt járványok (amelyek kifejezetten a civilizáció, a túlzsúfolt életforma „vívmányai”), és nem lenne szükség az oltásokra, ahogy arra a ki tudja hány tonna gyógyszerre sem, amit az emberiség elfogyaszt. De az a világ még nem jött el, bár egyre többen munkálkodunk rajta, hogy eljöjjön. Egyelőre vannak járványok, vannak járványos gyermekbetegségek, amelyek a javuló higiénés viszonyok, a hatékonyabb kezelési lehetőségek és az évek óta bejáratott(!) oltások segítségével ma már kevesebb áldozatot szednek. Legalábbis mifelénk (2.6.3. Az oroszlánok c. fejezet).

5.1.1. Természetes és mesterséges immunitás – Az oltás ára No.1.

Mielőtt belemennénk az oltás témába, nézzük meg nagyon dióhéjban, hogy mi történik a szervezetünkben, amikor találkozik a (korona)vírusokkal.

Prof. Sucharit Bhakdi: Oltás utáni halálozások! Mi is történik pontosan? I. rész

„Amikor egy vírus behatol a testedbe, a sejtbe, akkor megfertőződsz. Mondjuk, a vírus bemegy egy tüdősejtbe, és ez a sejt elkezdi termelni ezt a vírust. Ekkor az történik, hogy a vírus termelődése során salakanyagok keletkeznek. A salakanyagok pedig a sejt ajtaja elé kerülnek. Az immunrendszerünk nem csak antitestekből áll, amelyek megpróbálják megakadályozni a vírus bejutását azáltal, hogy kötődnek hozzá. Nem. Valójában az első pillér, amellyel immunrendszerünk a vírusok ellen dolgozik, a limfociták, mert az első vírusok mindig bejutnak a szervezetbe. Ezért van az, hogy amikor a gyerek óvodába megy, az első évben folyamatosan beteg, koronavírust koronavírus után kap el. Eleve nem lehet megakadályozni az első fertőzéseket.

A vírus behatol, sokszorozódik, salakanyagok termelődnek, és ekkor a limfocitáid (főleg a T-limfociták) jönnek és végül meglátják a vírus salakanyagát, és felébrednek, aktivizálódnak, és ezzel a vírussal fognak edzeni. Az egyik dolog, amit a limfocitáid csinálnak (az ölő limfocitáidnak egy alcsoportja), hogy a sejtet is megtámadják, és megpróbálják megölni. Szóval az ölő limfociták azért vannak, hogy elpusztítsák a vírust termelő sejteket. És ekkor a gyerek ismét meggyógyul, és ezzel vége az első történetnek.

Mikor a következő vírus jön, akkor az ölő limfociták következő klónja aktiválódik, mert mindannyian felismerik ezeket a termékeket, mert ezek a termékek nagyon hasonlóak. Ezért végül a felnőttek az ölő limfociták egy teljes sorával, spektrumával rendelkeznek, amelyek szinte az összes jelenlévő koronavírust felismerik. Ezért van, hogy amikor felnövünk, egyre kevesebb olyan influenzát, egyre kevesebb olyan koronavírus-fertőzést kapunk el, amit megérzünk. Lehet, hogy köhögsz egy kicsit, de nem lesz tüdőgyulladásod.”
– Forrás: Prof. Sucharit Bhakdi – youtu.be/qCkgarv0HG0

Gondolkodjunk el laikus szemmel, de logikusan. Azon túl, hogy várnánk a szakmailag helytálló válaszokat pro és kontra, hogy miért tartják szükségesnek az oltást és mik a veszélyei, egy sor kérdés merül fel, ha szélesebb látókörben tekintünk a témára.

Nézzük meg, hogy milyen következményei vannak, ha meg akarjuk akadályozni egy populációs szinten nem különösebben veszélyes kórokozó elterjedését. Milyen következményei lesznek, ha nem engedjük meg, hogy az egyének / a populáció átessen egy ilyen enyhébb vagy középsúlyos fertőzésen, hanem visszafogjuk azt? Ezt részben már láttuk a 4.6.4. Mutációk és palacknyak-effektus c. fejezetben. Milyen következményei lesznek, ha a természetes út/mód helyett mesterségesen, oltással serkentjük a szervezetet az immunválasz kiváltására?

  1. Először is megfosztjuk az immunrendszerünket a természetes tanulási folyamattól. (Attól az edzéstől, amit Bhakdi professzor elmagyarázott.) Nem engedjük meg, hogy felkészüljön: Időben, amikor még egészségesek, ellenállóbbak vagyunk (gyerekkorban, fiatal felnőttként, nyáron, lásd D-vitamin…). Ezt a folyamatot példázza az, amit minden szülő ismer: Amikor a kisgyerek először kezd közösségbe járni, az első években átesik egy sor betegségen, szinte folyton meg van fázva, pöttyös meg minden. Azután apránként ezek megszűnnek. Az immunrendszer felvértezi magát: teljes az arzenál. Akit túlóvnak, agyonfertőtlenítenek kiskorában, az később issza meg ennek a levét (lásd allergia, 7.1.4. Mentsük meg a gyerekeinket! c. fejezet). Ráadásul idősebb korban sokkal jobban megviseli a szervezetet egy fertőző betegség.
  2. Az oltóanyagban bevitt, gyengített kórokozó vagy annak valamilyen információját tartalmazó molekulák a természetes utat megkerülve jutnak be a szervezetbe. Mivel jár ez? A légúti fertőzések a nyálkahártyákon jutnak be, ahol szembetalálják magukat az immunvédekezés első védvonalával, például az IgA ellenanyagokkal (4.4.2. Az ellenanyagteszt… c. fejezet). Az oltás ezt kikerüli, hiszen közvetlenül az izomba juttatják az oltóanyagot. Nem zajlik le a szervezetben a természetes védekezési láncolat, így az nem lesz olyan tökéletes, olyan finoman hangolt, ahogy azt a természet bölcsen kitalálta (pontosabban sok millió év alatt sikeresen kikísérletezte). Nyilván nem azokról a súlyos betegségekről beszélek, amelyeket túl rizikós a természetre bízni, mert nagy számban belehalnak a fertőzöttek. De az enyhe vagy középsúlyos fertőzések esetén az az élet normális velejárója, hogy egymást átfertőzzük, és mindnyájan átesünk rajta. Ezzel három legyet is ütünk egy csapásra, lásd a 9.4.4. Ide nekem az oroszlánt! c. fejezetet.

Prof. Sucharit Bhakdi: Oltás utáni halálozások! Mi is történik pontosan? II. rész

„Amitől mindig is tartottunk, az most be fog következni ezzel az oltásprogrammal. Amikor beoltasz valakit mRNS-sel, egy tűvel behatolsz az izomba, és billiónyi kis csomagot küldesz a testbe, ami a vírus genetikáját tartalmazza. Először ezek a csomagok a véráramba kerülnek és eloszlanak az egész testben. És a sejtek felveszik ezeket a csomagokat. Hol vannak ezek a sejtek? Melyik sejtek ezek? Senki sem tudja, mivel senki nem vette a fáradságot, hogy megnézze[1]. Ez az egyik bűntény, ami most történik. Kísérleteket végeznek embereken az állatkísérletek előzetes elvégzése nélkül…

Gondoljunk bele, hogy egy sejt a test bármely pontján előállítja és kiteszi a sejt felszínére ezt a vírusfehérjét. És itt vannak az ölő limfociták, akik ezt látják, és mindannyian felizgulnak az egész testedben. Azt mondják: Hé, fiúk, dolgozni kell mennünk! Ez olyan, mintha a ringbe mennének, és megint elkezdenének edzeni. Megtámadják a sejtjeidet, akik prezentálták ezt a fehérjét. Ezért gondoljuk azt, hogy akik megkapják ezt a vakcinát, súlyos mellékhatásokat kaphatnak.”
– Forrás: Prof. Sucharit Bhakdi – youtu.be/qCkgarv0HG0

  1. Ez a „kerülőút” tehát egy sokkal súlyosabb problémát is okozhat: az izomba fecskendezett oltóanyagban lévő billiónyi apró vírus-RNS-csomagocska, ahogy Bhakdi professzor fogalmazott, a váráram segítségével szétszóródik a testben és fogalma sincsen az oltóanyaggyártóknak, hogy hová jut el, mert ezt nem vizsgálják. (Vagy ha igen, nem figyelmeztetik a beoltandó embereket a lehetséges veszélyekre.) Ami viszont biztos, hogy testszerte mozgósítja az immunrendszert… Ennek további súlyos következményeiről még lesz szó a 5.1.8. Emberkísérlet?!… és a 8.3.4. És beindultak az oltások … c. fejezetben.
  2. Az oltással imitált, „gyengített fertőzés” ugyanúgy a védekezési rendszerünket riadóztatja, mintha egy másik embertől kapnánk el az igazi vírust, ezért ugyanúgy egyénfüggő, hogy kire milyen hatással van, azaz hogy mennyire lesz védett, illetve hogy mennyire reagál kedvezőtlenül az oltás mellékhatásaira;
  3. Az újfajta génbázisú oltóanyagok olyan nem várt hatásokat fejthetnek ki, ami – nem túlzok! – beláthatatlan veszélyeket hordoz, ahogy arra neves szakemberek egyre sürgetőbben figyelmeztetnek (5.1.8. Emberkísérlet?!… c. fejezet).
  4. Ha lefojtjuk a természetes úton terjedő enyhe járványokat, nem alakul ki a keresztimmunitás sem (például a többi koronavírus-variánsra: 5.1.4. Immunitás, keresztimmunitás, nyájimmunitás c. fejezet). Igaz, hogy ez nem feltétlenül ugyanolyan, mint egy életre szóló, specifikus, azaz célzott immunitás (lásd kanyaró), de legalább „már ismerős” az immunrendszernek az új betolakodó, és megússzuk a fertőzést enyhébb vagy alig észrevehető tünetekkel (ahogy az iménti idézetben is olvashattuk Bhakdi professzortól.)
  5. Nem alakul ki a természetes nyájimmunitás. Ezt akarják oltással kiváltani (5.1.4. Immunitás… c. fejezet).
  6. Végül, de cseppet sem utolsó sorban: a tartós aggodalom, krónikus stressz. Nagyon rosszat tesz, ha folyamatosan ezen van a figyelmünk, hogy jaj, megfertőződöm, jaj, meg fogok halni, jaj, be kell oltatnom magamat. Nem a struccpolitika mellett érvelek, hanem az egészséges életmódra és a lelki egyensúlyra/nyugalomra fektetném a hangsúlyt, azaz mindent kezeljük az őt megillető helyen (9.3. Lelki egészségmegőrzés… c. fejezet).
  7. ??? Számos olyan hosszú távú hatás is felléphet, amit most még csak nem is sejtünk (8.3.5. The Human Experiment).

Ilyen kérdéseket kell(ene) feltennünk, és ezekre várjuk a válaszokat a független és felelős szakemberektől. Azt várjuk tőlük, hogy bölcsen és széleslátókörűen vizsgálják meg a COVID-helyzet szakterületüket érintő kérdéseit!

5.1.2. Hogyan működik az oltás? – Az oltás ára No.2.

Az oltóanyagnak az a lényege, hogy „gyengített módon”, de utánozza a fertőzést, arra ösztökélve a szervezetet, hogy ellenanyagot termeljen, ami a jövőben gyorsabban és hatékonyabban kivédi majd az igazi fertőzést, pontosabban a megbetegedést.

Sokszor félreértett dolog, hogy az oltás megvéd a fertőzéstől. Nem attól véd meg, hogy a jövőben megfertőződjünk! Nem egy szkafander, ami fizikailag megakadályozza, hogy bejusson a szervezetünkbe a kórokozó. Az oltásnak az a dolga, hogy megismertesse a szervezettel a kórokozót, és kiváltsa az ellenanyag termelését. Egy következő fertőzéskor az immunrendszer már ismerősként fogja üdvözölni ezt a betolakodót, és a megfelelő fogadtatásban részesítheti. Az oltás tehát azt akadályozza meg, hogy egy esetleges újrafertőződéskor a vírus annyira elszaporodhasson, hogy a fertőzött személyt megbetegítse.

Egy oltásról azt is tudni kell, hogy a védettség meddig marad fenn. Nem mindegy, hogy egy életen át tartó védettséget nyújt-e vagy sem. Ez is egy nagyon fontos szempont az oltások kifejlesztésénél és kiterjedt alkalmazásánál (következő fejezet), és figyelembe is veszik a gyerekkori kötelező védőoltásoknál. Ráadásul az oltás csak részben utánozza a természetes fertőzést, ahogy az imént láttuk, és amiről alább is lesz szó.

Gondolom, érthető mindezek után, hogy miért veszélyes, ha idős, alapbetegségekkel rendelkező embereket oltanak be! Ez merőben más, mint az egészséges gyerekeket beoltani a valóban veszélyes gyermekbetegségek ellen. És még ők is megsínylik az oltást. De abban az esetben a teljes lakosság szintjén megéri, mert sok-sok egészséges gyermek életét mentjük meg. Bár kétségtelenül azon az áron, hogy bizonyos százalékban oltási szövődmények alakulnak ki. Erről szól a hippokratészi eskü populációs értelmezése (7.3. Nil nocere… c. fejezet).
Mivel az oltás a fertőzést imitálja (hiszen ez a dolga, még ha elvileg „gyengített” módon is), ezzel garantáltan kiteszi a beoltott időseket az oltás rájuk nézve sokkal kockázatosabb mellékhatásainak. Holott ezeknek az idős embereknek a jó része valószínűleg teljesen elkerülné (megúszná, hogy így fogalmazzak), hogy komolyabban megbetegedjen az új koronavírusban. Mert csak az esetek egy részben (a bemutatott anomáliák alapján „tudjuk, hogy nem tudjuk”, milyen, de a hivatalos számoknál jóval kisebb arányban) veszélyes (és esetleg végzetes) rájuk nézve a fertőzés. (Vélhetőleg azért, mert éppen az életkoruknál fogva széleskörű (kereszt)immunitással rendelkeznek, azaz életük során szert tettek a teljes védelmet nyújtó arzenálra, lásd 5.1.4. Immunitás… c. fejezet).

Miért írtam, hogy „elvileg gyengített módon”? Mert nem tudjuk. Még messze nem zárultak le a megfelelő gyógyszerkísérletek, amelyeknek szigorúan lefektetett szabályait a különleges jogrendek most felülírták (5.1.8. Emberkísérlet?!… c. fejezet). Nincsen meg tehát a sokéves tapasztalat, hogy milyen rövid és hosszú távú hatást váltanak ki az emberekre, pláne az idős/beteg emberekre ezek a sebtében kifejlesztett, újfajta oltóanyagok!

Dr. Claus Köhnlein német belgyógyász és oltásszakértő szerint a Pfizer-BioNTech oltóanyag fázis2 vizsgálati szakaszában résztvevő önkéntes személyek mindössze 5%-a volt idős ember, és 5 fő volt 85 év feletti![2] Ennyi tapasztalat alapján tanácsolják és adják be világszerte az időseknek a vakcinákat, oltják át az idősotthonok lakóit!

Mindezeket kellene bölcsen mérlegelnie a döntéshozóknak, hogy hány idős, beteg embert tesznek ki célzottan és feleslegesen az oltás veszélyeinek. Bhakdi professzor és számos más neves szakember is részletesen elmagyarázta ezeket a veszélyeket (5.1.8. Emberkísérlet?!… c. fejezet). A következmények sajnos máris látszanak: folyamatosan érkeznek a jelentések a megszaporodott halálesetekről (a legtöbb éppen az átoltott idősotthonokból!), a súlyos oltási reakciókról… Azaz megint felmerül az alapkérdés: Hány embert mentenek meg valójában, és hányat ölnek meg ezért cserébe?! (9.4.5. EBM és valódi prevenció c. fejezet.) És akkor még nem beszéltem a nem idős, beoltott/beoltandó emberek milliárdjairól!

Az oltás NEM „pusztán” egy gyógyszer

Ne feledjük! Az oltás nem szkafander, és még csak nem is egy gyógyszer, amit kívülről beviszünk a szervezetbe, és ami kifejti a hatását, majd kiürül!
Az oltás inkább egy számítógépes programhoz hasonlítható. A feladatot maga a szervezet végzi el. Az oltás működési mechanizmusa az, hogy imitálja a fertőzést, azaz különféle technológiákkal bejuttatják a vírus információját, hogy a szervezet azt higgye, fertőzőképes vírusokkal áll szemben. Teszik ezt azzal a többé-kevésbé sikeres szándékkal, hogy kontrollált, kordában tartott körülmények között fog lezajlani ez az „álfertőzés”. És éppen ez utóbbira nincsen még megnyugtató tapasztalat és garancia az újfajta oltóanyagok esetében! Sőt, az eddigi tapasztalatok nagyon is nyugtalanítóak…

Nem mindegy az sem, hogy milyen technológiát alkalmaznak a vakcinák! A COVID-ügyben semmi sem az, aminek látszik, minden valami kifordított, torz logika alapján érvényesül. A többség például elutasítja a „keletről” érkező kínai vakcinát, holott éppen a „nyugatiak” azok, amelyek teljesen új, még kellően nem tesztelt technológiákkal készülnek. A legtöbb problémát eddig a brit AstraZeneca és az amerikai Johnson & Johnson vakcinák okozták. (Mindkettő vírusvektor alapú.) Utóbbi gyártását fel is függesztették[3], mert fiatal embereknél életveszélyes vérrögképződés alakult ki pár nappal a beadás után (embólia-hipotézis! 4.7.4. Szindémia és egyéb hipotézisek c. fejezet). Egyedül a kínai olyan „régi” típusú oltás, amely legyengített kórokozókat tartalmaz, és aminek legalább az alaptechnológiája ismert és bejáratott sok-sok éve, ellentétben a modern, génbázisú oltóanyagokkal.

A Magyarországon használt vakcinák:

Elnevezés | származás | típus

Pfizer-BioNTech | amerikai–német | mRNS
Moderna | amerikai | mRNS
AstraZeneca | brit | vírusvektor
Sputnyik-V | orosz | vírusvektor
Sinovac | kínai | hagyományos, inaktivált vírus

Tévedés ne essék, egyik oltóanyag mellett sem kampányolok. Nemcsak a vírusvektor, de az mRNS típusúak esetében is súlyos mellékhatásokról, halálozásokról számolnak be. (Szóval én személy szerint egyik kísérleti fázisban lévő oltóanyagra sem bíznám az életemet.)

„Melyik oltást válasszam?”

Ez ugyan fontos kérdésnek tűnik, de az alapvető kérdés NEM ez! Hanem az, hogy egyáltalán kell-e (indokolt-e) bármelyik oltóanyagot is választani a COVID–19 esetében!

Lássuk tehát ezt a kérdést:

5.1.3. Mikor indokolt és sikeres egy kampányoltás?

Az évek óta bejáratott oltások olyan súlyos és ragályos betegségek ellen védenek, amelyek egészséges és életerős gyermekeket, embereket is elragadnak. Két dolog is fontos ebben a mondatban. A bejáratott oltás, amire később visszatérek, illetve a súlyos betegséget okozó, egészséges emberekre is veszélyes kórokozó. Ez utóbbi indokolja egy oltóanyag kifejlesztését, többek között. Lássuk a többit is, Bhakdi professzorék összegfoglalója alapján:

Egy oltóanyag kifejlesztése és a globális kampányoltás

  1. „létjogosult, amikor egy fertőzés egészséges emberekben rendszerint súlyos betegséggé alakul és/vagy súlyos következménnyel jár;
  2. nem ésszerű, ha a populáció nagy része már kellőképpen védve van a megbetegedés ellen;
  3. nem sikeres, ha az emberekkel és állatokkal világszerte együtt élő vírus folyamatosan mutálódik, és az egyének magas dózisban vannak kitéve a vírusnak a fertőzés terjedése során.”
    – Forrás: K. Reiss & S, Bhadki: Koronavírus vaklárma

Az előbbiek alapján az első kritérium nem teljesül a COVID–19 alapvírusa esetében, amire az oltásokat kifejlesztették. Sem súlyosságát, sem ragályosságát, sem halálos áldozatainak számát tekintve! Ami pedig a mutánsokat illeti, számomra teljes a sötétség, hogy mi az igazság ezekről.

Nézzük meg összehasonlításképpen a kanyarót:

„A kanyaróvírus világszerte elterjedt, de a betegség előfordulásának aránya nagy mértékben változó; különösen gyakoriak a járványok a fejlődő országokban. Ott a kanyaró az egyik leggyakoribb fertőző betegség, ami nagyban hozzájárul a megbetegedésekhez és a halálozáshoz. A WHO becslése szerint 2000-ben 30-40 millióan betegedtek meg kanyaróban, és az ugyanebben az évben védőoltással megelőzhető gyermekkori betegségben meghalt 1,7 millió gyerek majdnem felének haláláért a kanyaró volt a felelős…
A fertőzés lezajlása után egész életen át tartó immunitás alakul ki a kórokozóval szemben…
…Az esetek 20–30%-ában különböző komplikációk lépnek fel…
…Különböző adatok vannak a kanyarós betegek halálozási arányára… (1:20.000-től az 1:500.) A fejlődő országokban ez sokkal nagyobb, akár 25% is lehet. Többnyire az agy vagy a tüdő gyulladása vezet halálhoz.
Az oltóanyag gyengített vírust tartalmaz, ami az esetek 95%-ában elégséges védelmet ad. A másik oltásra azért van szükség, mert emellett a hatásfok mellett még kialakulhatnak helyi járványok. A második oltás után a gyerekek 99%-ában alakul ki élethossziglani védettség, ami már elég a helyi járványok megakadályozására.”

A kanyaróról még tudni kell, hogy igen ragályos: a reprodukciós rátája 15-18 közötti (levegőben is terjed!).

5.1.4. Immunitás, keresztimmunitás, nyájimmunitás

Ami a kampányoltás indokoltságának második és a harmadik kritériumát illeti, Bhakdi professzor a könyvükben és a YouTube-on látható előadásaiban is elmagyarázza, hogy miben különbözik a koronavírusok mutációs mechanizmusa például az influenzavírusokétól. Ennek lényege, hogy „a koronavírus mutációk nagyon kis lépésben zajlanak le”, azaz egyik változat sokkal jobban hasonlít a másikra, mint az influenzavírus-mutációk esetében, tehát az immunrendszer felismeri a koronavírusok új változatait is. Ez a különbség magyarázza, hogy az egyes influenzatörzsekre külön oltóanyagot készítenek, és a megelőzés(!) céljára szolgáló oltáskampányt minden évben ahhoz igazítják, hogy az előző évben mely törzsek okozták a fertőzéseket. Ezért nem elégséges egyetlen általános, egyszeri, életre szóló influenza elleni oltóanyag, mert ezek a törzsek nem hasonlítanak egymásra annyira, mint a koronavírus esetében. És feltételezem, hogy ezért is okozhat évről évre komoly járványt az influenza. Bár még ekkor sem betegszik meg mindenki, hiszen az egészséges szervezet leküzdi a fertőzést. Csak az adott pillanatban valamiért legyengült immunvédekezéssel rendelkező kisebbség betegszik meg enyhébben-súlyosabban. A koronavírusok mutációs mechanizmusának köszönhetően feltételezhető, sőt vizsgálatok is igazolták, hogy az új koronavírussal szemben a lakosság 20-50%-a (vagy még magasabb aránya?) már rendelkezik védettséggel. Ezt a jelenséget keresztimmunitásnak nevezik. Az egyik ilyen tanulmány eredményeiről, amely a rangos tudományos folyóiratban, a Science-ben jelent meg, a magyar Orvostovábbképző Szemle is beszámolt 2020. augusztus 17-i közleményében:

„Nátha elleni T-sejtek COVID-19 ellen”

„Az emberek 20-50%-ában vannak jelen a közönséges náthát okozó koronavírusok ellen szelektálódott és a SARS-CoV-2-re keresztreakciót adó T-memóriasejtek, ami részben magyarázhatja a COVID-19 betegség nagy heterogenitását.

Egyelőre nem tisztázott, hogy milyen mechanizmusok állnak annak hátterében, hogy a COVID-19 betegség különböző emberekben nagyon különböző súlyossággal jelentkezhet, ahogy egyelőre nem ismert a COVID-19 elleni immunitás természete sem, írják Science-ben megjelent tanulmányukban[4] amerikai és ausztrál szerzők.
A SARS-CoV2 elleni humán immunválaszt feltáró vizsgálatok már elkezdték a SARS-CoV2 elleni antigénspecifikus T-sejt-válasz karakterizálását, és több tanulmány is arról számolt be, hogy akut COVID-19 betegekben aktiválódnak egyes T-sejt-populációk. A korábbi, 5 különböző kohorsszal (USA, Hollandia, Németország, Szingapúr, Egyesült Királyság) is elvégzett antigén-specifikus T-sejt vizsgálatok azt mutatták, hogy a SARS-CoV2-fertőzésnek nem kitett emberek 20-50%-a rendelkezik olyan CD4+ T-memória-sejtekkel, amelyek megtámadják a SARS-CoV2-vírust. Az eddigi elképzelések szerint ennek az lehet az oka, hogy a lakosság körében igen elterjedt, enyhe légúti tüneteket (közönséges náthát) okozó koronavírusok (human “common cold” coronavirus/HCoV) és a SARS-CoV2-vírus genetikai anyaga részlegesesen megegyezik. Jose Mateus és munkatársai most ezt a keresztreakció-hipotézist bizonyították kísérleti úton. A SARS-CoV2-re keresztreakciót adó T-sejtek kimutatása segít megmagyarázni a COVID-19 betegség nagy heterogenitását, befolyásolja a nyájimmunitás kialakulásával foglalkozó epidemiológiai modelleket, és jelentős következményekkel jár a COVID-ellenes vakcinák hatékonyságának bizonyítása során, teszik hozzá a szerzők.”
– Forrás: Orvostovábbképző Szemle – 2020. augusztus 17.

A keresztimmunitás kialakulásának mechanizmusát Bhakdi professzor jól érthetően elmagyarázza a fentebb idézett összefoglalójában. Mivel a szokásos szezonális járványok során a szervezet már találkozott többféle koronavírussal is, és ezek a mutánsok sokkal kevésbé különböznek egymástól, mint az influenza variánsai, ezért a lakosság egy részében az immunrendszer az újabb mutációkat is felismeri és semlegesíti. A keresztimmunitással rendelkezők esetében tehát kicsi a valószínűsége, hogy súlyosabban megfertőződjenek.

COVID & keresztimmunitás

Ha a lakosság 20-50%-ban meglévő keresztimmunitást is hozzátesszük a COVID-összképhez, egy újabb nyomós érvet kapunk arra, hogy megkérdőjelezzük az új – SARS-CoV-2 – törzsre célzottan gyártott oltóanyagok kifejlesztésének és tömeges beadásának létjogosultságát.

Nem beszélve az oltások veszélyeiről, amiről már volt és lesz is még szó.

A már meglévő keresztimmunitás magyarázhatja, hogy hiába jelent meg egy új, akár súlyosabb tüneteket is okozó korona-vírusfaj, a lakosság zöme ezt tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel átvészelte (amit a magyar H-UNCOVER vizsgálat az intézkedésekkel magyarázott), és csak keveseknél alakult ki súlyosabb, akár halállal is végződő betegség. Mint mindig, most is azok voltak kitéve a súlyosabb betegség kockázatának, akiknek az immunvédekezése nem működött megfelelően egyéb betegség, vagy éppen amiatt a stressz miatt, amit a járványtól való félelem, illetve az intézkedések pszichés és szociális következményei okoztak. Hiszen a stressz lerontja az immunvédekezést (6.2.2. Félelemkeltés és pszichoszomatika c. fejezet).

Ha a keresztimmunitás által védett személyeket hozzáadjuk azok számához, akik az új fertőzésen való áteséssel szereztek immunitást (vagy tették még hatékonyabbá a már meglévő védettségüket), egyben a sokszor vágyott nyájimmunitást is nagyjából kipipálhatjuk. (Vagy csak kipipálhattuk volna, ha a drasztikus intézkedésekkel és a tömeges oltásokkal a szakártók bele nem avatkoztak volna a természet rendjébe?! De ne szaladjunk előre…)

Nagyon leegyszerűsítve, mert rengeteg szereplője van az immunválasznak, ezek a fő elemei:

IMMUNITÁS celluláris (sejtes) humorális[5] (ellenanyagok)
veleszületett természetes ölősejtek (NK) természetes (általános) ellenanyagok
szerzett specifikus (egyedi) T-limfociták különböző válfajai (segítő, ölő-, memória- stb. sejtek) specifikus (egyedi) ellenanyagok (B-limfocitákból képződő plazmasejtek termelik)

Mind a celluláris (sejtes), mind a humorális (ellenanyagok) immunitásnak van egy veleszületett és egy szerzett része. Sajnos a COVID-történetben csak az előbb bemutatott szerzett immunitásról hallunk. (És annak is csak az oltásokkal megszerezhető – mesterséges – formájáról, holott a szerzett immunitásunk természetes úton is folyamatosan bővül, mégpedig azáltal, hogy átesünk a fertőzéseken, ahogy erről volt és még lesz is szó!). Pedig az előbbi, a veleszületett immunitás az alap, ugyanis az akkor is akcióba lendül, amikor a szervezet először találkozik egy új kórokozó-variánssal (ez esetben a SARS-CoV-2-vel), és még nem ismeri azt, még nem rendelkezik vele szemben célzott, szerzett immunitással. A veleszületett immunitás humorális része az ún. természetes ellenanyagokon alapul, amelyek nem egy-egy specifikus (egyedi) vírusantigént ismernek fel, hanem antigénmintázatokat, azaz mondjuk, a koronavírusok összes variánsát. A veleszületett immunitás sejtes része pedig az ún. természetes ölő (NK=natural killer) sejtek. Ezek szintén nem vírusspecifikusak, hanem általában fellépnek az összes koronavírus ellen.

Sejtes és humorális immunitás: a védekezés két alappillére

Az immunvédekezésnek két alappillére van: Az első védvonal a humorális[5:1] immunválasz, azaz az ellenanyagok termelése, és még ennél is fontosabb és hatékonyabb a második védvonal, a sejtes immunitás: a T-limfociták és a természetes ölősejtek (NK=natural killer sejtek). A két (rendkívül bonyolult és sokszereplős) védvonal természetesen összedolgozik.

Amikor a szervezet átesik, mondjuk, az új koronavírus-fertőzésen, emlékező T-limfociták termelődnek, amelyek hosszú távú memóriával rendelkeznek, azaz a következő fertőzéskor már megismerik a betolakodót, és egyrészt mozgósítják a sejtes védekezést (a segítő T-sejteket, akik aktiválják az ölő, más néven citoxikus T-sejteket), másrészt a B-limfocitákat, amelyek plazmasejtekké alakulnak, és termelni kezdik a SARS-CoV-2-antigénre (tüskefehérjére) specifikus ellenanyagokat.

A keresztimmunitás esetében a sejtes védvonal aktiválódik, azaz az ölő T-sejtek felismerik az új vírusvariánsokat is.

Ez az óriási jelentőségű, veleszületett immunitás az, amiről egy árva szó sem esik a koronavírus elleni védelemben. A szerzett T-sejtes immunitás is csak az apró betűs részben szerepel, így az emberek nem is törődnek vele. A betegségügynek és a gyógyszeriparnak sajnos nem érdeke, hogy a természetes védekezést propagálja. És ebben olyan messzire mennek el, hogy nem elég, hogy teljes mértékben „elfeledkeznek” a természetes immunitásról, de szabályosan azt állítják, hogy csak az oltás menthet meg bennünket, azaz többet ér, mint a veleszületett, illetve a fertőzésen átesett emberek természetes úton megszerzett immunitása! Pedig karöltve a szintén természetes úton szerzett, már meglévő keresztimmunitással, a veleszületett immunitásnak köszönhető, hogy az első hullámban minden fitt, (immunológiailag is) edzett ember – fiataltól az idősig! – simán átvészelte a koronavírus-fertőzést és átvészeli az összes többi fertőzést is!

A (szerzett) T-sejtes immunválasz fontosságáról beszél Dr. Karikó Katalin, a Pfizer-BioNTech vakcina kifejlesztője is a „Rengeteg dolgot nem tudunk” szalagcímmel futó, az 5.1.8. Emberkísérlet?!… c. fejezetben idézett interjúban: Ha az ellenanyagot el is kerülné a vírus, és mégis bejutna a sejtbe – magyarázza –, még mindig ott vannak a T-sejtek, amelyek elpusztítják (ahogy a fenti ábra mutatja). Az oltóanyag tehát ezt a második védvonalas immunitást is kiváltja. Szintén Karikó Katalin hívja fel a figyelmünket – nagyon helyesen – arra is, hogy ez a T-sejtes immunitás hosszú távú védettséget jelent, köszönhetően a memóriasejtek hosszú távú emlékezetének. Így van! Pontosan ezt igazolták az előbb idézett, meglévő keresztimmunitást kimutató kutatási eredmények is. És olvassunk a sorok között: Karikó Katalin is arra utal, hogy az ellenanyagválasz nem mindig megbízható, de nem baj, mert akkor is ott a sejtes immunitás, ahogy azt Bhakdi professzortól is láthattuk, hallhattuk.

„Rengeteg dolgot nem tudunk”, azt ellenben igen, hogy a lakosság 20-50% már eleve védett a meglévő keresztimmunitásnak köszönhetően, és minden bizonnyal sokan az új koronavírusra specifikus védettséget is szereztek az első hullámban történő megfertőződés során.

Természetes védelem a COVID–19 ellen

Foglaljuk össze tehát, hogy milyen, természetes úton szerzett lehetőségekkel rendelkezik az egészséges, jól működő immunrendszerünk, amelyekkel kivédheti a COVID–19 betegséget:

  1. Általános (nem specifikus) veleszületett immunitás;
  2. Keresztimmunitás a korábbi koronavírus-fertőzéseknek köszönhetően;
  3. Specifikus (célzott) immunitás, amennyiben az elmúlt év során átestünk a SARS-CoV-2 fertőzésen.

Ez a három pillér gondoskodik róla, hogy valamelyik, de jó esetben mind a három kéznél legyen, ha újra szembetalálnánk magunkat az eredeti vuhani vagy az újabb SARS-CoV-2 mutánsokkal.

Bár ez csak egy elméleti kérdés, amit csak akkor lenne létjogosult feltennünk, ha a globális oltókampány indokolt lenne, de:
Vajon miért nem írják elő a döntéshozó szakemberek, hogy ellenőrizzék a specifikus és a kereszt T-sejtes immunitásnak a meglétét, mielőtt valakit vaktában beoltanak kísérleti szerekkel?! De legalább rutinból azt, hogy tényleg átesett-e a SARS-CoV-2-fertőzésen? (Mondjuk, mert túl költséges lenne? Nem tudom, mibe kerülne, de nem hiszem, hogy drágább, mint a milliárdnyi PCR-teszt és oltóanyag.)[6]
Nem lenne magától értetődő és szakmailag is etikus, hogy csak azokat tegyék ki az oltás veszélyeinek, akiknél ez valóban indokolt, akik saját maguk is tartanak a fertőzéstől és akik minden szükséges információ és veszély tudatában vállalják a kísérleti oltást?

Mindezek tükrében rendkívül etikátlannak tartom, hogy Karikó Katalin és a többi szakember, aki naprakész a szakirodalomban és tisztában van a fenti immunológiai tudnivalókkal, mégis az oltás mellett kampányol. Csodálkoznék, ha valaki nem borzadna el a döbbenettől, hogy milyen lelkiismeretlenül és teljesen ésszerűtlenül oltják be a Föld lakosságát óriási és felesleges emberi szenvedést, tömeges halálozást és felbecsülhetetlen mértékű gazdasági kárt okozva ezzel. A hosszú távú és ismeretlen hatásokról nem is beszélve.

5.1.5. Mire ad garanciát az oltás? Valójában semmire?!

Amíg az ismert gyermekbetegségek elleni, „hagyományos” technológiákon alapuló oltások egész életen át tartó védettséget nyújtanak, addig tudjuk, hogy például az influenza esetében ez nincsen így (az imént leírt mutációs mechanizmus miatt). A koronavírusok ugyan eddig nem mutálódtak olyan „vadul”, de az oltóanyaggyártók nem ígérnek (és nem is ígérhetnek!) garanciát arra, hogy tartós lesz a hatásuk, és hogy az új fajok ellen is védeni fognak, hiszen azok (elvileg) később fejlődtek ki, mint ahogy elkészültek ezek az oltóanyagok, és még nem telt el annyi idő, hogy a hosszú távú védettséget garantálni tudják.

Igaz, az első oltások tapasztalatai után Karikó Katalin (Pfizer-BioNTech) biztató eredményeket közölt ezzel kapcsolatban (az interjúról még lesz szó a 5.1.8. Emberkísérlet?!… c. fejezetben is): Az oltóanyag ugyanolyan hatékonyan véd a brit és a brazil mutáns ellen is, mint az eredeti vuhani vírusra, a dél-afrikaira pedig valamivel (30%-kal) kevésbé.

Ez az információ azonban számomra ellentmondásos: Ha azt állítja az oltóanyaggyártó, hogy az új mutációkra is jó az eredeti változatra kifejlesztett oltóanyag, akkor ez azt jelenti, hogy ezek a mutációk nem különböznek lényegesen egymástól, különben nem ismerné fel őket az immunrendszerünk, és nem lenne rá hatásos az oltás. (Ahogy azt az influenzánál tapasztaljuk.) Ne feledjük, az oltóanyag nem egy gyógyszer, ami közvetlenül hat, hanem az immunrendszert serkenti, azaz a szervezet maga végzi el a munkát. Az oltás végcélja ugyanaz, mint a természetes úton átvészelt betegségé, azaz hogy az immunrendszert megtanítsa a vírus felismerésére. Ennek egyik védvonala az ellenanyag-termelés, a másik az ún. sejtes immunitás, ahogy az imént láttuk.

Mi követezik ebből? Ha az oltóanyag hatékony az új változatok ellen is, akkor a szervezetünk oltás nélkül is elbánna velük, hiszen a legtöbb ember már találkozott valamelyik régebbi koronavírussal, tehát rendelkezik keresztimmunitással, illetve nagy az esély rá, hogy az elmúlt év folyamán már találkozott az eredeti SARS-CoV-2 variánssal is, azaz átesett a fertőzésen. Tehát ismét oda jutunk, hogy nincs szükség oltásra, ellenben hagyni kellene (a kezdetektől hagyni kellett volna) a természetes nyájimmunitás kialakulását, és csak és kizárólag a veszélyeztetett csoportokat kell(ett volna) célzottan védeni (de nem járvány közben történő oltással!). Ezzel párhuzamosan pedig a megelőzésre, az egészséges életmódra, az immunrendszerünk karbantartására kell(ett volna) fokozottan figyelni, ahelyett hogy az intézkedésekkel elzárnak minket ennek számos lehetőségétől (7.1.2. Egészségügyi következmények c. fejezet). Ezeket a megelőzésközpontú lépéseket egyébként minden más járványban is meg kellene tenni, mégsem történnek meg.

Ráadásul ha ezek az új mutációk nem különböznek lényegesen egymástól, akkor mivel magyarázzák az ijesztő híreket, hogy fertőzőbbek, súlyosabbak, halálosabbak?!
Ha pedig az új mutációk mégiscsak annyira mások, és annyira durvák, akkor hogyan hathatnak rájuk az eredeti változatra kifejlesztett oltóanyagok? (Amire Geert Vanden Bossche oltásszakértő is felhívja a figyelmet, 5.1.8. Emberkísérlet?!… c. fejezet.)

Eredeti és új SARS-CoV-2-mutációk: Különböznek, nem különböznek? Veszélyesebbek, nem veszélyesebbek? Hat rájuk az oltás, nem hat rájuk az oltás? A helyzetkép már megint nem áll össze! Látjuk, hogy nemcsak az új mutánsokkal, de az oltásokkal kapcsolatos vélemények is teljesen ellentmondásosak. Ráadásul nincsen még kellő, hosszú távú tapasztalat az újonnan kifejlesztett oltóanyagokkal kapcsolatban. Az azonban ijesztő kilátás, hogy „biztos, ami biztos” alapon innentől fogva egy véget nem érő oltási program – és emberkísérlet – részesei lesznek a beoltott személyek (végtelen történet? 8.3.3. Kifárasztás… c. fejezet). Sőt nem csak a beoltottak, ahogy erre felhívták a figyelmet az aggódó szakemberek (5.1.8. Emberkísérlet?!… c. fejezet), ugyanis visszafelé is elsülhet a fegyver!

Ennek az ismeretlen kockázatnak a vállalására buzdítanak vezetőink és szaktanácsadóik, illetve mindazok a „lelkes” közéleti személyek, akik beleállnak ebbe a kampányba. A médiában nálunk egyáltalán nem hallani olyan hangokat, akik felhívnák a figyelmet az ellentmondásokra, illetve a veszélyekre és az alternatívákra. Akik így tennének, azokat elhallgattatják azzal, hogy oltásellenesek és akadályozzák a betegség elleni védekezést! Elképesztő ez a tudomány- és emberellenes hozzáállás és arrogancia, de erről később.

Sokan azért oltatják be magukat, hogy felszabaduljanak a korlátozások alól. Úgy tűnik, ez egy ugyancsak kockázatos (ön)becsapás, mert erre sem nyújt megoldást az oltás. Az indokok érthetők (lennének!) egy súlyos, az egészséges emberekre is veszélyes járványban: Meg kell várni, amíg kialakul a nyájimmunitás. De ez nem az a helyzet. Maga Dr. Fauci hangsúlyozta, hogy soha, de soha(!) a légúti járványok történetében nem volt szerepe a tünetmentes vírushordozóknak a járvány fenntartásában (3.3.1. Vírusszám, expozíció idő… c. fejezet). Vagy ez az állítása volt téves (bár meglehetősen határozott kijelentés volt), vagy az alábbi:

Dr. Fauci az oltottak felszabadításáról – „money for nothing”?

„Nem akarjuk, hogy az emberek azt higgyék, hogy miután beoltották őket, a többi egészségügyi előírás nem fog rájuk vonatkozni. Az egyik fontos dolog, amit nem értenek meg, amikor megkérdezik, miért kell maszkot hordaniuk, miután megkapták a második oltást. Nyilvánvaló, hogy miért. A vakcinálás fő célja az volt, hogy megakadályozza a klinikailag látható fertőzést. Tehát megfertőződhetsz tünetek nélkül, és lehet vírus az orrgaratodban. Ez azt jelenti, hogy kell még maszkot hordanod, hogy ne fertőzz meg másokat. Emellett pedig lehet, hogy a beoltott személy sem teljesen védett. Tehát a beoltottak nem kapnak felmentést az utazási korlátozások alól, és nem mentesülnek a közegészségügyi szabályok alól, amelyekről oly sokat beszélünk.”
– Forrás: CNN – bitchute.com/video/0MLt2Czq7i5j

Most, hogy alaposan kiveséztem a globális oltókampány létjogosultságának első és második kritériumát, amelyek – esetében minden jel arra mutat, hogy – nem teljesülnek, vessünk egy pillantást a harmadikra is:
Nemcsak a mutálódás, hanem az a probléma is fennáll, hogy a koronavírus-család tagjai folyamatosan körülöttünk keringenek, és szezonról szezonra átfertőzik a lakosságot. Ilyen körülmények között értelmetlen, de szinte lehetetlen is megelőző(!) oltással védekezni, mert nincsenek kellően hosszú „tiszta”, úgymond vírusmentes időszakok. (Talán nyáron, amikor visszahúzódnak a légúti járványok.) Tehát ha folyamatosan együtt él velünk egy vírus, akkor akiket beoltanak, ki vannak téve a fertőződésnek, mielőtt még védetté válnának. Ha ez az oltásra tevődik rá, súlyos reakciókat válhat ki. Nem véletlenül hangsúlyozza az előbb már említett Dr. Geert Vanden Bossche oltásspecialista, hogy tilos egy járvány kellős közepében oltani (lásd később).

5.1.6. Oltásellenesség? Nem! Oltáskritikusság!

Hiteles és független szakemberek állítják, hogy jelenleg nem indokolt a globális COVID-kampányoltás, ellenben nagyon kockázatos!

COVID & GMO

Az emberek többsége elutasítja a génmódosított élelmiszereket és az állatkísérleteket. Most mégis készen állnak rá, sőt milliószámra már alá is vetették magukat a génmanipulált oltóanyagokkal végzett emberkísérleteknek?! Készen állnak rá, hogy a gyermekeiket és leendő gyermekeiket (kismamák) is kitegyék ennek a veszélynek?!

Ahogy írtam, vannak olyanok, akik minden ellenérzésüket félretéve mégis bevállalják a kockázatot abban a reményben, hogy legalább a korlátozások alól mentesülnek belátható időn belül. Olyan ez, mint az inkvizíció: akit hosszú ideig gyötörnek, a végén már mindent bevall, bevállal, csak legyen vége. Így van ez az oltással is: Beadatják, csak végezhessék a munkájukat, visszakapják az életüket, utazhassanak… (8.3.3. Kifárasztás… c. fejezet.)

Pedig Dr. Faucitól is hallottuk, sajnos hiábavaló az áldozatuk: a közeljövőben még erre sem kapnak garanciát a beoltottak, sőt egyre több szakember erősíti meg, hogy még nem lélegezhetünk fel, még sok a vírus odakint, még sok az oltatlan ember odakint… még sok az oltatlan állat odakint. Nem, nem elírás! Mivel a Állategészségügyi Világszervezet szerint a házi- és haszonállatok is fogékonyak a COVID–19-re, így nekiláttak a vakcinafejlesztésnek és a négylábúak oltási programjának is.

Világszerte megkezdődött a terhes anyák és a gyerekek számára készülő vakcinák tesztelése és beadása is! Annak tudatában (és ellenére), hogy a gyerekek beoltása még annyira sem indokolt, mint bárkié, mert

  1. Rájuk még annyira sem teljesül a kampányoltás három kritériuma;
  2. A gyerekek nem veszélyeztetettek! Idézem újra: „…a légzőszervi vírusoktól éles ellentétben viszonylag ritka a súlyos COVID–19  és a halálozás a gyermekek körben… Még a szokásos kockázati tényezők, mint az immunszupresszió esetében sem magas a súlyos COVID–19 kockázata.” (2.6.1. COVID–19 és életkor c. fejezet);
  3. A gyerekeknek elenyésző a szerepük a vírus továbbadásában, hiszen kevesen betegszenek meg. A tünetmentes vírushordozóknak pedig minimális szerepük van a koronavírus-járvány továbbításában (3.3.1. Vírusszám… c. fejezet). Az egészséges emberek átoltását ugyanis alapvetően azzal indokolják, hogy ne fertőzzenek meg más embereket!
  4. A COVID–19 elleni vakcina nem nyújt életre szóló védettséget, mint a nálunk kötelező gyermekkori oltások, tehát innentől kezdve hány ismétlő újraoltásnak lesznek/lennének kitéve?

„Oltani kell a kismamákat!” – A volt országos tisztifőorvos, Falus Ferenc professzor is egyértelműen fogalmaz, és sajnos a véleményét „szorgalmasan” terjeszti a média és az emberek.

Gyermekek és kismamák oltása

A gyerekek beoltása a COVID–19 ellen nemcsak indokolatlan, de egyenesen szándékos orvosi ártalom! Mivel a gyerekek nem tudják megvédeni magukat, nem tudnak kiállni a jogaikért, az ellenük elkövetett bárminemű károkozás mindig is a legsúlyosabb bűntettnek számított! A kismamák esetében pedig már két életet is veszélyeztetnek.
Nem véletlenül nevezik sokan genocídiumnak ezt a helyzetet!

Ha így haladunk, még fel sem ocsúdunk, már át is oltották a népet. De még akkor sem lesz vége, hiszen már itt a brit, a dél-afrikai, brazil és ki tudja még miféle új mutáns… És a mutánsok mutánsai… Védenek ezek ellen az oltások? Mint láttuk, lehet hogy igen, lehet hogy nem. Volt idő letesztelni? Nem! Mit tesz hát a (szak)ember, ha nincsen garancia? Biztos, ami biztos, megismétli az oltást. Félévente lehet újraoltani a Föld teljes lakosságát? Soha nem lesz vége ennek a történetnek?!

5.1.7. Kit ment meg az oltás valójában?


– Forrás: Budai Polgár – 2021. március 14.

Egy egész fotómontázst tehetnék ide azokkal a szalagcímekkel, amelyek az oltást propagálják. Még a karácsonyi és újévi üdvözletek sem voltak mentesek ezektől. (Akár bele is szőhették volna az ünnepek alatt a csapból is folyó karácsonyi dalokba.)

Itt kell először, de nem utoljára megemlítenem az egészségügy, pontosabban a betegségügy szégyenletes működését: hogy a gyógyszereken és oltáson kívül alig hallunk más védekezési lehetőségekről. „Csak az oltás menthet meg minket! / Az oltás az út a szabadsághoz…!” Ez a napi mantra. Maximum a gyógyhatású étrend-kiegészítő készítményekről esik még szó, mert azokat csillagászati áron el lehet adni. Kit érdekel a minden domboldalon burjánzó kakukkfű, csipkebogyó, csalán vagy a piacon, a szükséges mennyiséghez képest „fillérekért” kapható hagyma, fokhagyma, gyömbér? Nekik rossz (vagyis egyáltalán nincsen) marketingjük. És ez még csak a biológiai (testi) oldala az EGÉSZségnek, ahogy erről bőségesen írok majd a megoldásoknál.

„Csak az oltás menthet meg…?!” Mint olyan szakember, aki évekig tanulta, orvosi munkája során alkalmazta, és az orvosegyetemen, illetve számos tréningen oktatta azokat az egészségvédő módszereket, amelyek segítenek a betegségek megelőzésében, ezt a hozzáállást nemcsak szakmailag hibásnak és etikátlannak gondolom, de egyenesen hazugságnak tartom.

Íme néhány példa a Budai Polgár 2021. március 14-i számából (a pirossal keretezett részeket utólag tettem a fotókra, hogy jelöljem a különösen problémás kijelentéseket):

A művészek nevét kitakartam, de ez nem menti fel őket a felelősségük alól. Különösen azért nem, mert laikusként olyan „mély meggyőződéssel” nyilatkoznak, amit én orvosként és több hónapos koronavírus-járvány kutatómunka után sem mernék megtenni. Sőt annál inkább nem!


– Forrás: Budai Polgár – 2021. március 14.

Viszont, azt hiszem, egy kórházigazgató véleménye névvel hiteles és vállalandó! A pirossal bekarikázott részek különösen megkérdőjelezhetők, de leginkább a következő: „A betegség mindenkiben egyéni immunválaszt kelt, ezt nem tudjuk mérni, viszont azt igen, hogy egy oltásnak mennyi a megelőzési potenciálja.” Ahogy korábban írtam, az oltás a fertőzést imitálja. Nem egy gyógyszer, amit kimért adagban beadnak (bár még ez esetben is többé-kevésbé egyéni a szervezet reakciója)! Ugyanúgy egyénfüggő, hogy ki hogyan reagál az oltásra, ahogy az, hogy hogyan reagál a valódi fertőzésre. Nem véletlen, hogy mind az oltásra, mind a betegségre igaz, hogy valaki észre sem veszi, valaki meg belehal, hogy csak a két szélsőséges esetet hozzam példának. Azt pedig, hogy populációs szinten milyen az eredménye az oltásnak, ami valóban egy mérhető adat lenne, csak utólag lehet(ne) megítélni, mert egyszerűen nincsen még kellő tapasztalat. A hatásosságra ugyanez vonatkozik: Még a vakcinafejlesztési gyógyszerkísérletek sem zárultak le, nem hogy hosszú távú tapasztalatokkal rendelkeznének! Hogy is van ez a „mérhető potenciál”?! Ráadásul:

Az oltások mérhető hatása és mellékhatása?

Kétséges, hogy valaha is megtudhatjuk a megnyugtató válaszokat a COVID–19 elleni oltásokkal kapcsolatban, mert a járvány kezdete óta semmi jel nem mutat arra, hogy az igazat mondják nekünk!

Rá lehet fogni bármire, ha valaki az oltásba hal bele, ahogy meg is teszik (6.1.4. Kettős mérce… c. fejezet), és persze a legkézenfekvőbb, hogy COVID-halott lesz belőle is.

Ami pedig a kórházigazgató alábbi kijelentését illeti: „a betegség sokszorta rosszabb, mint bármi, ami az oltással kapcsolatos”: Ezt vajon fejvesztés terhe mellett is megerősítené?

COVID–19, SARS és oltás

A COVID–19-re jellemző SARS-tünetegyüttes még súlyos esetben sem végez órák alatt egy beteggel.
(Ha csak nem volt már egyébként is a halálán. Akkor viszont valószínű, hogy nem a vírus végzett vele, hiszen egy fertőzés kibontakozásához idő kell.)
Az oltás ezt (azaz hogy pár óra alatt halált okoz) megtette, megteszi és meg is fogja tenni, ki tudja hány életet követelve.
(Ugyanis az oltás mellékhatásainak a kibontakozásához sokkal kevesebb idő kell, mert egyenesen az izomba, és onnan a véráramba kerül az oltóanyag! Ezzel szemben az orrba/szájba jutó vírusoknak át kell verekedniük magukat az immunrendszerünk többszörös védvonalán!)

Egyértelműen kiderült, hogy a COVID–19 nagyon nagy arányban (nálunk 97%-ban!) a krónikus alapbetegségben szenvedőknél lehet végzetes. Az oltás azonban egészséges embereknél is súlyos szövődményeket és halált okozhat és okozott is. És a hosszú távú hatásokról még ennyi fogalmunk sincsen, de meglehetősen ijesztőek, ahogy látni fogjuk.
Valóban rosszabb a betegség, mint bármi az oltással kapcsolatban?! Ez sajnos minősíti a kórházigazgató utolsó mondatát is: hogy mennyire higgyünk ezeknek a segítő szándékú szakembereknek, mennyire bízzuk rájuk az életünket.

Azóta megjelentek az óriásplakátok is… Amikor keresgéltem a neten, végképp elhűltem, hogy a Nature magazin címoldalán egy színpompás koronavírus-felvétel jelent meg egy jó nagy fecskendővel. A cikk pedig, amit látni akartam, és csak az után nézhettem meg, hogy megcsodáltam ezt a reklámot, beszámolt arról a tíz nevezetes személyről, akik 2020-ban formálták a tudomány világát: Több mint a fele a koronavírussal, járvánnyal, oltással foglalkozó szakember volt. A COVID–19 valóban mindent visz.
.

Nature’s 10: tíz ember, aki 2020-ban segített a tudomány alakításában:

  • Verena Mohaupt: Polar patroller (Polár járőr)
  • Gonzalo Moratorio: Coronavirus hunter (Koronavírus vadász)
  • Adi Utarini: Mosquito commander (Szúnyogparancsnok)
  • Kathrin Jansen: Vaccine leader (Vakcinavezető)
  • Zhang Yongzhen: Genome sharer (Genom megosztó)
  • Chanda Prescod-Weinstein: A force in physics (Erő a fizikában)
  • Li Lanjuan: Lockdown architect (Kijárási tilalom tervező)
  • Jacinda Ardern: Crisis leader (Válságvezető)
  • Anthony Fauci: Science’s defender (Tudomány-védelmező)”
    – Forrás: nature.com

Anthony Fauci, mint „tudomány-védelmező”! No comment.

Folyamatosan halljuk a politikai és szakmai vezetőktől, hogy csak az oltás menthet meg minket. Ha ők mondják, el is hisszük, nem? Vajon mennyire függetlenek, pártatlanok, önzetlenül elhivatottak ezek az emberek (5.2. Kilóg a lóláb?… c. fejezet)?

De mielőtt vizsgálódnánk a háttérérdekek körül, maradjunk egyelőre a szakmai érveknél: Ezért érdemes tízen sok éven át orvostudományt tanulni? Hát a hangzatos szlogenek, komplex egészségmodell, megelőzés, egészségvédelem? Mindezt végképp sutba dobta a szakma (pedig eddig sem remekelt ezen a téren), és türelmetlenül várta a csodaszert, ami majd megmenti az emberiséget a kihalástól. Érdekes, hogy attól a valódi kihalásveszélytől az égegyadta világon semmilyen világméretű rábeszélő kampány nem akar megmenteni minket, amivel a közelgő globális környezeti összeomlás fenyeget. (5.5.5. A világ legnagyobb gumicsontja c. fejezet). (Olyan „átütő” célokat tűztek ki eddig, hogy 2030-ra a műanyag palackoknak 30%-ban újrahasznosított műanyagot kell tartalmazniuk, és ehhez hasonló nevetségesen jelentéktelen és távoli eredményeket.) A COVID elleni oltásokra viszont néhány hónap alatt rá tudták beszélni a Föld lakosságát. Valóban csodaszer lehet. Én inkább aranytojást tojó tyúknak látom, ránk nézve pedig a történelem legdurvább orvosi műhibájának és emberkísérletének.

5.1.8. Emberkísérlet?! – Az oltás ára No.3.

„Az új német fertőzésvédelmi törvény felhatalmazza a kormányt, hogy kivételeket tegyen a gyógyszerkészítményekről szóló törvénnyel…”
K. Reiss & S. Bhakdi

Sok millió oltás beadása óriási költség szó szerint, és átvitt értelemben is. A pénzbeli költségeket 7.1.12. …Gazdasági károk c. fejezetben, a további veszélyeket pedig ebben a fejezetben tekinthetjük át, a teljesség igénye nélkül. Az oltással kapcsolatos kérdéskört szakszerűen elmagyarázza Bhakdi professzor a könyvükben, és számos YouTube előadásában is, egy sor további oltáskritikus kollégájával egyetemben. Érdemes ezeket elolvasni és meghallgatni (Olvasnivaló c. fejezet).

Egy biztonságos oltóanyag kifejlesztése és tesztelése évekbe telik! Ráadásul ezek az új típusú, génalapú (mRNS vagy vírusvektor) oltóanyagok, amelyeket már milliószámra beadtak, még több kérdőjelet és veszélyt hordoznak magukkal. Az újfajta vakcinák esetében autoimmun reakciók, szisztémás gyulladás, mérgezés tünetei léphetnek fel, vagy az a súlyos reakció, amit a betegség „antitestfüggő felerősödésének” neveznek (ADE=antibody-dependent enhancement). Ez utóbbi ahhoz a sokat emlegetett citokinviharhoz vezet, amit éppen a koronavírus által okozott legsúlyosabb állapotnak írnak le.

Lássuk, mit mond erről Sucharit Bhadki a fentebb idézett interjú folytatásában. Mit tesznek ezek az oltás következtében izgalomba jött és testszerte gyülekező ölősejtek:

Prof. Sucharit Bhakdi: Oltás utáni halálozások! Mi is történik pontosan? III. rész

„Képzeld el, hogy az emberek az idősotthonokban elkapnak egy teljesen normális koronavírust. Belemegy a tüdejükbe, sokszorozódik, de most nem pár katona jön, pár ölő limfocita, aki csendesen teszi a dolgát, hanem egy egész hadseregnyi ölő limfocitád van, akik meg vannak vadulva a testedben, és amikor meglátják ezt az egyszerű, öreg vírust, azt mondják: Srácok, itt az idő!
És ezeknek a szegény öregeknek a tüdejére mennek. És ezek a tüdők olyan gyorsan elpusztulnak. El sem hiszed, hogy az ölő limfociták ölték meg. Ezt nevezzük a betegség immunológiai úton közvetített fokozásának. Egy betegség rosszabbá tétele.
Vajon ez történhetett tegnap Németországban? Lehetett-e ez az oka annak a sok halálozásnak New Yorkban egy idősotthonban?”

– Forrás: prof. Sucharit Bhakdi – youtu.be/qCkgarv0HG0

Erről az ún. ADE-reakcióról még lesz szó a 8.3.4. És beindultak az oltások … c. fejezetben.

DNS-vakcinát szerencsére nem használnak a COVID–19 elleni oltóprogramban, mert az már szó szerint is „génsebészet”: ugyanis valóban módosíthatja a génállomány, sőt át is öröklődhet ez a változás az utódokba.

Az alábbi cikk, mely a Heti válasz folyóirat online utódjától született, jól érthetően összegzi a lényeget:

„Az orosz, a kínai és a német–amerikai: bemutatjuk az összes lehetséges COVID-vakcinát

Olyan vakcinák születtek, amelyeket még sosem látott a világ. A módszer annyira új, hogy a hasonló technológián alapuló rákgyógyszereket is csak az évtized közepére várjuk… Ugyan az oltóanyag minden létező engedéllyel rendelkezni fog (egyébként be sem adhatják), de az mRNS technológiát még sosem próbálták ki valódi tömegekenA világ egy óriási vizsgálat részese lesz, az oltások után várhatóan visszajelzéseket várnak majd az emberektől, mert a fejlesztőknek tudniuk kell, valóban megvédte-e a beoltottat a koronavírus-fertőzéstől. És ha igen, meddig. Ma senki nem tudja, hogy az oltások egy évre, kettőre vagy egész életre szólnak-e…
Egy oltóanyagnak kiegyensúlyozott immunválaszt kell adni, nem túl sokat és nem túl keveset, mert akkor lehet hatásos és biztonságos. Emiatt nagyon fontos az úgynevezett fázis3 kísérletek eredménye, mert addig a vakcinát legfeljebb százas nagyságrendben és zömmel egészséges, fiatal önkéntesek kapták meg, hogy a biztonságosságról (fázis1) és a termelődő ellenanyag szintjéről (fázis2) meggyőződjenek… A fázis3 szakaszban több tízezer embert oltanak, akik különböző korosztályokhoz tartoznak, más-más alapbetegségekkel küzdenek, és mindezt szigorúan dokumentálják.
A rendkívüli helyzet miatt persze mindenki gyorsít a szokásos eljárásokon, a nyugatiak úgy, hogy a kutatók a dokumentációt nem a folyamat végén egyben, hanem részenként is beadhatták a hatóságoknak, amelyek menet közben is elrendelhettek változtatásokat.

– Forrás: Élő Anita – Válasz Online – 2020.11.23

Milyen stádiumban van a Pfizer-BioNTech oltóanyag bevizsgálása?

2021. április 12-én a státusz még mindig: „recruiting” (=toborzás).

A bevizsgálás fázis3 szakaszban van, azaz még „toborozzák” a résztvevőket. A vizsgálat tehát még messze nem zárult le, még nem elemezték nagyszámú, mindenféle korosztályú és egészségi állapotú emberen, és nem vonták le az összegyűjtött eredményekből a hosszú távú következtetéseket a hatásosságáról, illetve a biztonságosságáról (mellékhatások, szövődmények súlyossága, halálesetek).

Miközben már sok-sok millió embert beoltottak világszerte! Csak a 3 újfajta nyugati vakcina esetében (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) már eddig is sok ezer halálos áldozatról érkezett bejelentés és többszázezres nagyságrendet ért el a súlyos oltáskárosultak aránya. Ráadásul ezek csak a hivatalosan bejelentett adatok! És még hol a vége az oltáskampánynak?

Mondhatnánk, hogy ez kicsi arány? Mihez képest? Minden egyes oltási haláleset elkerülhető lett volna! Hiszen egy olyan világméretű oltáskampányról van szó, amely nem meríti ki a tömeges oltások létjogosultságának a kritériumait! Tehát minden egyes áldozat felesleges volt (és lesz)!

Mit mond az oltásról a világ első géntechnológiával módosított vakcinájának a kifejlesztője, a BioNTech cég vezető alelnöke? A videóinterjú szalagcíme, amely a teljes felvétel alatt látható, így szól:

„KARIKÓ KATALIN: RENGETEG DOLGOT NEM TUDUNK”

Riporter: „A koronavírus januári feltérképezése és az első vírus elleni mRNS vakcina emberbe fecskendezése között alig két hónap telt el… Ez hihetetlenül rövid idő! Hogyan lehetséges ez?”

Karikó Katalin: „…A kínai kollégák megszekvenálták és el tudták küldeni az információt… Ha húsz évvel ezelőtt történik ez a fertőzés, akkor a kezünkbe kellett volna lenni a vírusos anyagnak… Elegendő volt az információ, ami alapján el tudtuk készíteni a gént, és arról az RNS-t…”

Karikó K. az mRNS technológia terápiás felhasználásáról: „Már kettes fázisú klinikai vizsgálatok is futottak. Ugyanilyen lipidburokba csomagolt módosított RNS-sel már Németországban vakcináltak influenza ellen. Azt 200 emberen próbálták ki. Tehát nem ez volt az első alkalom, hogy ez a vakcina emberbe került.”

Riporter: „…csak az Egyesült Államokban több 54 millió vakcinát adtak be… Ott van például Izrael is, ami tulajdonképpen egy kísérleti laborként működik.” (Karikó javította: az USA-ban már több mint százmillió oltás történt. És azóta is telnek a hetek…)
– Forrás: Hír TV – 2021-03-16 – youtu.be/to-vJDdR7zg

Mindig meglepődöm, hogy milyen tárgyilagosan nyugtázzák az újságírók, riporterek, hogy egy globális emberkísérlet részesei vagyunk. Mintha ez teljesen rendjén való, mindennapos dolog lenne. Mintha ilyesmiért nem feleltek volna Nürnbergben emberiségellenes bűncselekmény vádjával. Ennyire sikerült megemelni az ingerküszöböt a COVID-propaganda segítségével?

De inkább visszatérek arra, ami szakmailag szemet szúr a riportrészletben:
Önmagában már az is meglepő, hogy az az oltóanyag, amit az emberiség átoltására alkalmaznak, nem „direktben” a SARS-CoV-2 koronavírusról készült, hanem a vírus örökítőanyagának információja alapján, amit a kínai laborból olyan példátlanul készségesen és gyorsan átküldtek (8.2.2. A háttérről c. fejezet). Ezt az eljárást nevezik szekvenálásnak. Ennek hasonló okból van jelentősége, mint a PCR-nak: Nem a tényleges, izolált és tenyésztett vírusokat mutatják ki, illetve használják az oltóanyaggyártásra, hanem virtuális információkat. Ami az információt illeti, tehát maradéktalanul megbízhatóak a kínai kollégák, de az oltóanyaguk már nem elég megbízható. Itt is érvényesül a kettős mérce (6.1.4. Kettős mérce… c. fejezet).

Csak remélni tudom, hogy legalább az oltóanyag kifejlesztése során alkalmazták a Koch-posztulátumokat, és valódi, izolált vírusokkal tesztelték a vakcina hatásosságát! Nem tudom, hol tart a genetika, de félek, hogy már bármi megtörténhet!

Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy újra feltegyük az alapkérdést:

Alapvető kérdések a COVID–19 elleni globális oltókampányról

Az új koronavírus-járvány valós képe alapján tényleg megalapozott ez a rendkívüli egészségügyi vészhelyzet, ami indokolja, hogy emberiség méretű fázis3 gyógyszerkísérlet történjen?!

Az oltóanyaggyártó Dr. Karikó Katalin „természetesen” megnyugtat minket, hogy összességében kevés a szövődmény. De a kérdés az, hogy:
több száz millió ember beoltása esetében mennyi ez a kevés szövődmény?

Ha nem indokolt az oltókampány, akkor:
a kevés is több a nullánál, azaz sok! Pláne hogy ez a „kevés” végül hány ezer embert fog jelenteni az oltáskampány végéig!? Hány ember életét nyomorítja meg vagy veszi el ez a példátlan emberkísérlet, hány gyereket öl meg vagy hagy árván?!

Éppen abban a legelesettebb és legvédtelenebb csoportban (idős emberek), akit a leginkább célba vesz az oltókampány, különösen magas az oltás rizikója! Pedig az ő megmentésükről szól a több mint egy éve tartó járvány elleni védekezés!

Ilyenkor természetesen jön a magyarázkodás: Különben meghaltak volna a COVID–19-ben! Nem, erre semmilyen bizonyíték nincsen, hogy úgyis meghaltak volna! Semmilyen!

Az első intő jel és emberkísérlet a már említett 2009-es „sertésinfluenza”-járvány végén fordult elő, amelyet az A-típusú H1N1 vírus egy új törzse okozott (5.2.1. Végtelen történet? – A WHO szerepe c. fejezet). Nézzük meg ezt a cikket:

2009-es H1N1 influenza elleni kampányoltás „elfelejtett”, súlyos következményei:

A 2009-es „sertésinfluenza” elleni Pandemrix (GSK) vakcina 1300 embernél narcolepsiát okozott!

„A 2009-es H1N1 pandémia aggasztó örökséget hagyott maga után Európában: Több mint 1300 ember, aki megkapta az influenza elleni oltóanyagot, narcolepsziás[7] lett. Ez egy olyan gyógyíthatatlan, gyengeséget okozó betegség, amely leküzdhetetlen nappali álmosságrohamokkal, néha hirtelen izomtónusvesztéssel is jár, amelyet erős érzelmek, például nevetés vagy harag válthatnak ki.

A gyártó cég, a GlaxoSmithKline (GSK), elismerte a kapcsolatot, és néhány beteg és a családjuk már kártérítést is kapott. Egyelőre nem tisztázott, hogy a vakcina hogyan okozhatta ezt a szövődményt. A Science Translational Medicine folyóiratban megjelent cikk kutatói a követező lehetséges magyarázatot adják[8]: Kimutatták, hogy a Pandemrix nevű vakcina olyan ellenanyagok termelését váltotta ki, amelyek kötődnek az agyban lévő, alvást (álmosságot) szabályozó sejtekhez is. A tanulmány szerzői erős gyanúval élnek, hogy a Pandemrix, amelyet több mint 30 millió embernek adtak be Európában, autoimmun választ váltott ki, és ez narcopelsiához vezetett azoknál, akik arra genetikailag veszélyeztetettek voltak.”
– Forrás: Gretchen VogelJul – Science | AAAS – 2015. január

Az oltás súlyos veszélyeire hívja fel a figyelmet Dr. Geert Vanden Bossche, független virológus és oltásszakember, aki 30 éven át új oltóanyagok tervezésével foglalkozott nagy gyógyszercégeknél, non-profit szervezeteknél (GAVI=genfi székhelyű Nemzetközi Oltásszövetség, Bill & Melinda Gates Alapítvány), és dolgozott többek között az Ebola elleni védekezési programokban is. Ha már ő is felemeli a hangját, akkor arra érdemes odafigyelni! Annál is inkább, mert annak ellenére, hogy ő is azonnal a lejáratási hadjárat célpontjává vált, nem az oltóanyagokat és a gyártókat támadja. A probléma gyökere szerinte abban van, „ahogy és amikor” alkalmazzák őket. Nagyon megfontolandóak az intelmei, amelyekkel kapcsolatban nyílt levélben fordult a WHO-hoz és a döntéshozókhoz, hogy azonnali leállítását kérje a globális oltási programnak, mert nem javítja, hanem súlyosbítja a járvány lefolyását.

Geert Vanden Bossche: „A tömeges oltás hatása a világjárvány alatt”

„Minden járványnak van egy természetes lefolyása, ha abba nem avatkozik be az ember. Van egy vírus, amely támad, majd 2-3 hullám után a járvány erejét veszti. Akkorra már kialakul a nyájimmunitás. A halálos áldozatok száma korlátozott, a járvány kezelhető.

Sok mindent nem tudunk a járványokról. Többek között azt sem, hogy egyes emberek miért nem betegednek meg egyáltalán. Figyelem az eseményeket, és az a meglátásom, hogy jelen esetben nem a szokásos mederben zajlik a járvány lefutása. A vírus folyamatosan mutálódik és veszélyes, új változatban jelentkezik december óta. Elvesztettük az ellenőrzést a járvány fölött…

Az egész emberiség szintjén csinálunk valamit. Ez egy kísérlet. Ijesztő. Az embereknek tudnia kell, hogy mi történik. Ez egy kísérlet tudományos háttér nélkül.

Ha valakit immunizálsz, akkor nem egy gyógyszert adsz neki, amely egy idő után kiürül. Ez olyan, mint amikor egy új software-t teszünk a számítógépbe. E vakcina a program. Nem lehet leállítani. Az embereket pedig kényszerítik az oltásra a zöld útlevéllel és hasonlókkal. Gondolkozni kellene! Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben, nagyon gyorsan történnie kell valaminek…”[9]

– Forrás: Pandemic Podcast – Geert Vanden Bossche – youtu.be/YtHfI00D_s4

A 30 éve vakcinafejlesztéssel foglalkozó Dr. Geert Vanden Bossche fő üzenete a COVID oltókampánnyal kapcsolatban

„Ha nem látod át azt a jelenséget, ami történik, ha nem veszed figyelembe, hogy hogyan zajlik egy pandémia természetes lefolyása, akkor tilos ilyen masszív, globális mértékben beleavatkozni a folyamatba!”

Vanden Bossche professzor jól érthetően elmagyarázza, hogy milyen a természetes lefolyása egy pandémiának. Még ha elő is fordul (mint például a spanyolnátha idején), hogy az elsőt egy súlyosabb vagy több fiatalt érintő második hullám követi, a vírus előbb-utóbb visszaszorul, és kialakul a természetes nyájimmunitás. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a nyájimmunitáshoz az kell, hogy többen betegedjenek meg, mert a tünetmentes fertőzés kevésbé stabil ellenanyag-termeléshez vezet!

Dr. Bossche egy olyan széles látókörűen gondolkodó, valódi tudós, akire érdemes odafigyelni. Mindehhez én két dolgot tennék hozzá:

  1. Egy alapvetően egészséges embernek nem kell megijednie egy enyhe-középsúlyos fertőzéstől. Pláne ha az ember a hosszú távú költséget és hasznot nézi. Ezt mérlegelve én inkább betegeskedem pár napig, és szerzem meg ezzel a természetes védettséget, mint hogy kitegyem magam a ki tudja meddig tartó és milyen rövid és hosszú távú kockázattal járó OLTÁSFÜGGŐSÉGNEK. (Ez természetesen a személyes véleményem!)
  2. Pszichiátriai, magatartáskutató pályafutásom, illetve az intézetünk által végzett országos, reprezentatív egészségfelmérések során megtapasztaltam, hogy az összefüggések mindig messze túlmutatnak azon a szinten, azokon a háttértényezőkön, amit egy-egy specializálódott szakma képviselője önmagában fel tud tárni. Ezért is olyan hatékony az interdiszciplináris csapatmunka. Én például a magam szakmájából kiindulva feltételezem, hogy a spanyolnátha kitörésére és súlyosabb hullámaira alapvetően rányomta a bélyegét a háború. Azok a környezeti, testi és pszichés behatások, amelyeket ilyenkor elszenvednek az emberek mind a fronton, mind a polgári lakosság körében, mindenféle szempontból aláássák a szervezet általános állapotát, azt, hogy az immunrendszere legyőzhesse a fertőzéseket. Ráadásul maguk a háborús körülmények (higiéné, csapatmozgások…) önmagukban is elősegítik a járványok kialakulását és terjedését. Nem véletlen, hogy ez a súlyos járvány éppen az első világháború utolsó évében tört ki és pusztított, amikor már végképp kimerültek a testi-lelki tartalékok.

Ezért gondolom, hogyha igaz („FELTÉVE HA”), amit most látunk, azaz enyhülés helyett valóban súlyosbodik a járvány (és ez valóban koronavírus-járvány, és nem valami más), akkor az a beavatkozás miatt történt: Ha a szakemberek nem avatkoznak bele rövidlátó módon a SARS-CoV-2 járvány természetes lefolyásába, semmi, de semmi nem indokolta volna, hogy súlyosabb(!) hullámok alakuljanak ki, még akkor sem, ha több fiatalabb betegeket is látunk.

Egy év alatt lecsengett még a „spanyol” H1N1 influenzajárvány is, ahogy a sokkal kisebb léptékű SARS-CoV-(1) is, és egyik sem torkollott vég nélkül pusztító világjárványba!
Ez is jól példázza, hogy a természet mindig bölcsebb, mint mi. Mert populációk, sőt a teljes ökoszisztéma szintjén „gondolkodik”, így hosszút távon a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Virulnak az emberek és virulnak a vírusok is. Mert mindkettő virulása alapvetően fontos a teljes és hosszú távú egyensúly érdekében (10.2. Aprólények – Barátok vagy ellenségek?).

Dr. Bossche arra is felhívja a figyelmet, hogy az oltás megelőzésre szolgál. A járvány alatt ez nem működik, sőt egyenesen káros. Az oltóanyagnak idő kell, hogy kialakítsa a védettséget. Lehet, hogy valaki már elkapta a fertőzést, és ha ekkor beoltják (vagy ha az első és az ismétlő oltás között kapja el a vírust), az nagyon súlyos oltási reakciót válthat ki. (Ahogy ezt Bhakdi professzor is elmagyarázta.)

Ráadásul a vírus mindig megtalálja a módját, hogy mutálódjon. Különösen, ha megakadályozzák, hogy terjedjen (4.6.4. Mutációk és palacknyak-effektus c. fejezet). Gyorsabban mutálódik, mint ahogy a vakcina működhetne. Az oltás még inkább a mutációs nyomás irányába hat. A nagyobbik gond ezzel akkor van, ha ez a járvány kellős közepében történik. Ilyenkor ugyanis a sok fertőzött ember miatt sok a vírus a közösségben, és könnyen új gazdára találnak. Járványon kívül (amikor „híg” a víruskoncentráció (3.3.1. Vírusszám… c. fejezet) ez az önmagát erősítő folyamat nem tud „belobbanni.”

Beavatkoztak a járvány természetes lefolyásába. A korlátozásokkal megakadályozták a nyájimmunitás kialakulásának természetes útját. Az egész folyamat a növekvő mutációk irányába hat, az pedig oltóanyag-rezisztenciához vezethet (hasonlóan az antibiotikum-rezisztenciához, amikor túl sok és/vagy nem megfelelő módon, nem alkalmas antibiotikummal történik a kezelés). Erre tovább növelik az oltásokat, és mégis nő a betegek száma, mert a mutáns vírusok ellen a vakcina mégsem véd. Miért nem véd? Vanden Bossche lehetséges magyarázatának a lényege a következő. (Hozzátéve, hogy ő maga is elismeri, hogy csak keresi a válaszokat. Számomra pont ezért hiteles, mert megengedi magának a tévedés lehetőségét. De erről a témáról még lesz szó):

Mit történik, ha a régi vírus elleni vakcináció után valaki elkapja az új mutánsok valamelyikét?

A régi, hosszú élettartalmú ellenanyagok már elavultak, már nem passzolnak teljesen az új vírusantigénekhez, azaz már nem tudják megakadályozni, hogy a vírusok bejussanak a sejtekbe és szaporodjanak (megbetegítsenek). Csakhogy még mindig ott vannak, mint konkurencia, és még mindig specifikusabbak, mint az általános mintázatokat felismerő természetes antitestek (lásd veleszületett immunitás), ezért nem hagyják őket kötődni.

A régi ellenanyagok győzni ugyan már nem tudnak, ellenben nem engedik az esélyes versenyzőket ringbe szállni. Vagy azzal a hasonlattal is élhetünk, hogy új programra lenne szükségünk, de a korábban telepített, elavult operációs rendszer miatt azt nem tudjuk futtatni. Ráadásul a régi operációs rendszert leszedhetem a gépről, ellenben az oltás esetében ez kétséges, hiszen ilyesmire még nem volt példa.

Az „elavult” oltás hosszú távon nemhogy megvéd, de egyenesen teljes mértékben védtelenné tesz! Pedig a gyorsan mutálódó variánsok ellen az utolsó esély a veleszületett, természetes immunitás lenne! Ebben a rendhagyó helyzetben az antigénspecifikus immunitás káros lehet az olyan egészséges emberekben, akiknek edzett a veleszületett immunitása. Ez az immunitás megvéd az összes koronavírus ellen! Hihetetlenül értékes része az immunvédekezésünknek, amit edzésben kell tartani azzal, hogy éljünk a normális, közösségi életünket!
A legnagyobb műhiba és katasztrófa az egészséges fiatalok beoltása!

– Forrás: Összegzés Dr. Geert Vanden Bossche vakcinafejlesztő interjúja alapján Pandemic Podcast – Geert Vanden Bossche – youtu.be/YtHfI00D_s4

Többek között rá is hivatkozva szólt a világhoz az ismert angol író, orvos, alternatív gyógyász: Dr. Vernon Coleman, akiről a 6.1.2. Elhallgatás, véleménycenzúra, lejáratás, álhírek c. fejezetben is megemlékezem majd. Ő is a már többször említett ADE-reakció kockázatára hívja fel a figyelmet, illetve a többi, még ennél is beláthatatlanabb veszélyre is, miközben abban reménykedik, bár ne lenne igazuk:

ADE-reakció – az oltás súlyos veszélye

„…Annak a személynek az immunrendszere, akit beoltottak, arra van felkészítve, hogy nagyon drámaian reagáljon, ha az a személy kapcsolatba kerül a vírussal a jövőben. A végeredmény katasztrofális lehet, és attól tartok ez az, ami történni fog ősszel és a következő télen…
A pácienseket hivatalosan nem figyelmeztették erre a problémára[10], bár a bizonyítékot leközölték az International Journal of Clinical Practice-ban tavaly októberben: Informed Consent Disclosure to Vaccine Trial Subjects of Risk of COVID–19 Vaccines Worsen Clinical Disease…”

– Forrás: Dr. Vernon Coleman – BitChute.com

Azok az országok, amelyek különösen „sikeresek” az oltáskampányban, hamarosan a legrosszabb helyzete kerülhetnek. Előbb-utóbb egyre súlyosabb betegséghullámokkal fognak szembe nézni! Nem ezt látjuk máris megvalósulni?!

Fentiek tükrében újra és újra elborzadok, hogy nekiláttak a gyerekek és a kismamák oltásának is, ahogy írtam.

Egy hazai szülész-nőgyógyász szakorvos honlapjáról:

„Mit javasolnak a szakmai szervezetek?
…a legnagyobb amerikai szakmai társaságok (CDC, Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság…) ajánlásuk alapján terheseknek is adható a COVID-19 elleni védőoltás, ha ezt igénybe szeretnék venni. Ennek megfelelően nem indokolt az oltás miatti védekezés a teherbeesés ellen nem várandós nők esetében, miután megkapták a védőoltást.

Van veszélye az oltásnak terhességben?
Jelen tudásunk szerint a most már hazánkban is elérhető, Pfizer által gyártott, mRNS alapú védőoltás nem veszélyes sem a várandósra, sem a magzatra. Mindazonáltal azzal is tisztában kell lenni, hogy ezt a védőoltást nem tesztelték még várandósokon, az eddigi tudásunk részben más oltások használatából, részben elméleti megfontolásokból ered. A vemhes állatokon végzett kísérletek folyamatban vannak és szintén követik azon eseteket is, akik megkapták az oltást és utána tudták meg, hogy már várandósok voltak az oltáskor. Ezen kutatások eredményeire azonban még várnunk kell.

Milyen mellékhatásai lehetnek terhesség alatt a COVID-19 oltásnak?
Összességében tehát a nagy szakmai társaságok amiatt tartják javasolhatónak a terhesség alatti COVID-19 védőoltást, mert a várandósság alatt az új típusú koronavírus fertőzés lefolyása súlyosabb lehet, míg az oltás maga minden emberi számítás alapján nem jelent fokozott kockázatot sem az anyára, sem a magzatra nézve. Természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy várandósság alatt beoltatja-e magát ezzel az új vakcinával, de hogy ebben érdemi döntést tudjon hozni, szükséges, hogy lássa a pro és kontra érveket.”

– Forrás: Dr. Kelemen Csaba – 2020. december 28., Jake Remaly alapján

A fenti leírást minden kismamának tüzetesen el kellene olvasnia, mielőtt dönt a kettejük életéről! Még egyszer a lényeg:

Oltás & kismamák

„Ezt a védőoltást nem tesztelték még várandósokon, az eddigi tudásunk részben más oltások használatából, részben elméleti megfontolásokból ered. A vemhes állatokon végzett kísérletek folyamatban vannak, és szintén követik azon eseteket is, akik megkapták az oltást, és utána tudták meg, hogy már várandósok voltak az oltáskor. Ezen kutatások eredményeire azonban még várnunk kell.”
– Forrás: Dr. Kelemen Csaba – 2020. december 28., Jake Remaly alapján

Várandós kismamák is a kísérlet alanyai! És olyan jól működik a propagandagépezet, hogy ők is önként állnak sorba immár nemcsak a saját, de a magzatuk életét is veszélyeztetve. Valóban ilyen hihetetlenül nagy az elme hatalma (6. Nagy az elme hatalma I. – Legjobból a legrosszabbat)!? Ha ilyet hallunk, el kellene borzadnunk, eszünkbe kellene jussanak a náci emberkísérletek. Ha belegondolunk, hogy Hitler pályafutása is egy félelem- és gyűlöletkampány hatására indult… (Michael Badnarik, 8.3.3. Kifárasztás… c. fejezet).

Ahogy már írtam, alig pár hete indultak meg oltások, és máris számos jelentés érkezett súlyos mellékhatásokról, sőt halálesetekről, különösen annál a veszélyeztetett csoportnál, akiknek a védelméről zeng hangzatos szólamokat a média, és akikért az egész intézkedéssorozat történik. Idősotthonokban sorra haltak meg a beoltott idős emberek! Mindenféle korú, egyébként egészséges emberek vesztették életüket közvetlenül az oltást követően, és még ennél is jóval többen számoltak be súlyos (sok esetben nem múló) oltási reakciókról, több napos munkaképtelenségről. Az orvosok pedig, akikhez a panaszaikkal fordulnak, széttárják a kezüket, nem tudják, mi történik, mit kezdjenek vele, és jobb híján hárítják, hogy az oltás volna az oka.

Oltás & orosz rulett

Hatalmas fejlődésen ment keresztül a géntechnológia. És ez sokakat jogos aggodalommal tölt el. Az emberek világszerte határozottan, jogi szabályozással is fellépnek a génmanipulált élelmiszerek ellen, és az ezeket gátlástalanul ránk erőltető cégóriásokkal szemben (pl. Monsanto).
Pedig ha belegondolunk: ezeket az élelmiszereket „csak” megesszük. A génbázisú oltóanyagokat viszont emberek milliói szó szerint önként és dalolva beadatják, szó szerint sorban állnak, hogy szúrják bele a tűt egyenesen a testükbe, megállíthatatlanul és visszavonhatatlanul bejuttatva ezzel az egész szervezetükbe azt a billiónyi RNS-csomagocskát… Tolonganak, hogy kísérleti egerek lehessenek, pedig a következményeket még az oltóanyaggyártó cégóriások sem látják, és mossák is a kezeiket: minden felelősséget a beoltottakra hárítanak! Miközben vezetőiket lassan szentté avatják!?

Színtiszta, kockázatmentes haszon a gyártóknak!
Színtiszta orosz rulett a beoltottaknak!

Az emberiség erkölcsi mélyrepülésben van. Pont ez a terület lenne a kivétel, amit csupán humánus célokra használnak? El nem tudjuk képzelni, hogy milyen „lehetőségek” rejlenek például a vírusvektorokban. Alapból hibás gének javítására lehet(ne) őket használni, de bármi mást is bevihetnek ilyen módon a szervezetbe. Az új típusú oltások egy része is ilyen elven működik.

Nem az ijesztgetés a célom, inkább az ébresztés. (Végül is van, amikor a hidegzuhany hat a legjobban.) Ha valaki még jobban el akar borzadni, ajánlom, hogy nézzen utána a transzhumanista mozgalomnak. Sajnos nem sci-fi!

A sertésinfluenza-járványban „milliókat oltottak be végül is a semmiért”

– intett óva Sucharit Bhadi. Hiába!?

Nem ez történik most is? Csak most milliárdok lesznek beoltva, ha nem állítjuk le ezt a forgatókönyvet!

A magam részéről etikátlannak tartom, hogy meghurcolják azokat az embereket, akik aggodalmukat fejezik ki a néhány hónap alatt csatasorba állított, génbázisú oltóanyagokkal kapcsolatban! Pláne annak tükrében, hogy semmi nem bizonyítja, hogy ez az oltáskampány indokolt lenne, sőt! Én azokat ítélem el, akik egy éve rettegésben tartanak egy világot a COVID–19-járvány miatt: külön kiemelve azokat, akik – (látszólagos?) hozzáértéssel vagy anélkül – hangos szóval és nyílt vagy burkolt érzelmi manipulációval (6.1.1. Manipuláció, félrevezetés c. fejezet) kampányolnak az oltások mellett! Sőt, a konkrét zsarolás (elveszíti a munkáját, ha nem oltakozik) és a diszkrimináció is elfogadottá vált. (Miközben simán belefér az évi sok millió idő előtti, elkerülhető egyéb haláleset (7.1.7. c. fejezet) ezeknek a „jó szándékú” agitátoroknak!)

Zárszóként hadd idézzem egy hazai immunológus szavait. Nem azért tettem bele az „ööö”-ket, hogy kifigurázzam a kutatónőt. Szó sincs róla. Csak nagyon tanulságos a reakciója, és érzékeltetni akartam azt a beszédes jelbeszédet, ami mutatja, hogy mennyire zavarba jött a riporter kérdésétől, amivel „in medias res” indította a beszélgetést. És a mimikát, gesztusokat itt még be sem tudom mutatni. Érdemes tehát megnézni az interjút.

Interjú Dr. Lisiewicz Julianna immunológussal

Riporter: „Beoltatná-e magát? Hogyha azt mondanák, hogy itt van az új vakcina, beadatná-e magának?”
Dr.L.J.: „Én azt gondolom, hogy én nem vagyok az első a sor… az első jelentkező, akinek be kell adni a vakcinát. Sokkal fontosabb emberek vannak előttem.”
Riporter: „Én nem azt kérdeztem, hogy lemondana-e egy jobban rászorult javára, hanem hogy bízik-e most annyira ebben a cuccban, hogy azt mondja, hogy tessék.”
Dr.L.J.: (Hosszas szünet után, miközben valahová az asztal alá néz zavarában) „Ööö… én …ööö… még meggondolnám azt, hogy beoltatom-e magamat a… ööö… vakcinával. Tehát én nem lennék az elsők között, aki jelentkezne a vakcinálásra.”

„Lisziewicz Julianna magyar biológus-vegyész, a DermaVir nevű AIDS-ellenes gyógytapasz kifejlesztője. Testvérével, Zsolttal együtt megalapította a Genetic Immunity Kft.-t…”
– Forrás: ATV – 2020. december 2


  1. Lapzárta után: Sajnos azóta kiderült: Prof. Byram Bridle, kanadai vírusimmunológus interjúban számolt be róla: „Hibát követtünk el. Maga a tüskefehérje toxikus és veszélyes az emberekre. És ez akár az anyatejen keresztül is átvihető a szoptatott gyermekekre.”
    „Más kollégákkal közösen kérelmezték Japánban az ottani engedélyező hatóságnál az információszabadságról szóló törvényre hivatkozva, hogy felvilágosítást kaphassanak a nyilvánosan még nem hozzáférhető állatkísérleti adatokhoz a Pfizer/Biontech mRNA oltásaira vonatkozóan.
    Az adatokból, különösen a farmakokinetikai áttekintő táblázatokból kiderül, hogy az mRNS nanorészecskék nem maradnak lokálisan az izomszövetben a szúrás helyén, ahogy azt a gyártók feltételezik és állítják, hanem olykor jelentős koncentrációban a szervekbe kerülnek, ahol a sejtek szép sorban felveszik őket. Bridle szerint ezek az állatkísérletekből származó ismeretek megmagyarázhatják, miért alakulnak ki súlyos komplikációk (beleértve a szívizomgyulladást és a trombózist), valamint vérrögök okozta halálozások az emberek oltása után…”

    – Forrás: Byram Bridle interjú ↩︎

  2. Bővebben az Olvasnivaló c. fejezetben ↩︎

  3. Johnson & Johnson vaccine paused over rare blood clots – BBC News – 2020. április 13. ↩︎

  4. Selective and cross-reactive SARS-CoV-2 T cell epitopes in unexposed humans – Science – 02 Oct 2020 ↩︎

  5. humorális = testnedvekkel kapcsolatos, azaz arra utal, hogy az ellenanyagok (immunglobulinok: IgA, IgM, IgG) a különböző testnedvekben, a vér, nyál, bél- stb. nyálkahártya által termelt váladékokban keringenek (4.4.2. Ellenanyagteszt… c. fejezet) ↩︎ ↩︎

  6. Lapzárta után: „Újdonság! T-sejtes immunitás és teljes védettségi vizsgálat”Kelen kórház.
    Azóta rá is haraptak a lehetőségre a magán egészségügyi intézmények. Már nemcsak PCR és minden egyéb teszt elvégzésére lehet jó pénzért befizetni, hanem a sejtes immunitás meglétének a vizsgálatára is. (A vizsgálat ára egyáltalán nem csillagászati összeg, 2-3 PCR-teszt árából kijön. Bizony-bizony lehetne széleskörűen tesztelni az embereket, ha valóban az egészségünk védelme lenne a cél, és nem az, hogy rábeszéljenek az oltásra.) És milyen jó lenne, ha arra hívnák fel a figyelmet, hogy ezt a vizsgálatot az oltás előtt kellene elvégezni, hogy elkerüljék vele a felesleges kockázat vállalását, és nem utána! ↩︎

  7. „Állandó nappali fáradtság és álmosság, valamint hirtelen, leküzdhetetlenül, legtöbbször rohamokban jelentkező nappali elalvás.” ↩︎

  8. Antibodies to influenza nucleoprotein cross-react with human hypocretin receptor 2 – Science Translational Medicine – 01 Jul 2015:
    ↩︎

  9. Magyar nyelvű kivonatok az interjúból a szilajcsiko.hu oldalon AZ OLTÁSOK KÖVETKEZMÉNYEI. Beszélgetés Geerten Vanden Bossche-vel címmel ↩︎

  10. Azaz ADE-reakcióra [ADE = antibody dependent enhancement (a betegség immunológiai felerősítése)]. Bővebben az 5.1.10. Oltás – összegzés c. fejezetben. ↩︎

Megosztás Facebook-on Megosztás Twitter-en Megosztás LinkedIn-en Megosztás Pinterest-en Megosztás Reddit-en Vágólapra másolás
A könyv egy évnyi önerőből végzett, önkéntes munka gyümölcse. Kérjük támogatását!