Dr. Kovács Kovidol

Ha nem bukkannék egy nap valami újabb anomáliára a koviddal kapcsolatban, az lenne a csoda!

SARS vagy COVID? – Miért életbevágó a különbség?

SARS vagy COVID? – Miért életbevágó a különbség?

2021-07-26 (Utoljára Frissítve: Mon, 26 Jul 2021) Mónika Dr. Kovács 0 #KOVIDOL

Lassan másfél éve élünk a pandémia árnyékában. De mi is ez a járvány pontosan? Mi az a betegség, amitől annyira retteg egy bolygónyi ember, hogy még arra is képes, hogy kísérleti fázisban lévő GMO (génmódosított) vakcinákkal beoltassa magát, sőt idős szüleit, egészséges gyermekét, kockára téve ezzel az életüket, egészségüket?!

A járványt a SARS-CoV-2 nevű vírus okozza. Mit jelent az a rövidítés, hogy SARS-CoV-2? Ez valahogy elsikkadt az események sodrában. Pedig óriási a jelentősége.

  • SARS = Severe Acute Respiratory Syndrome = súlyos akut[1] légúti tünetegyüttes [1] heveny, gyors lefolyású
  • CoV = koronavírus
  • 2 = ???

Hoppá, miért is ’2’? Nyilvánvalóan azért, mert volt ’1’ is.

Akárcsak 2019-ben, 2002 végén is kitört egy koronavírus-járvány. Szintén Kínából indult, és súlyos légúti tüneteket okozott. Innen kapta a kórokozója a nevét: SARS-CoV (lásd SARS jelentése).

„Az új, potenciálisan halálos[1] SARS (angolul Severe Acute Respiratory Syndrome, SARS,[2] „Súlyos Akut Légzőszervi Szindróma”) emberi légzőszervi betegség, amelyet egy humán koronavírus okoz, tudományos elnevezése SARS-CoV

2002 novembere és 2003 júliusa közt egy csaknem világméretű SARS-járvány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján 8096 ismert megbetegedést okozott. A betegek 9,6 százaléka, 774 ember meghalt.[6]… Az atípusos tüdőgyulladást okozó kórokozó csak direkt kontaktussal, cseppfertőzés útján terjed, így az Európában és Amerikában előfordult néhány esetet lokalizálták, és a fertőzés nem terjedt tovább.[5] – írja a Wikipédia a járványról (https://hu.wikipedia.org/wiki/SARS).

Vajon hányan hallottak erről a járványról? Hogy-hogy nem rémült halálra a világ, hiszen a halálozási arány elég magas volt? Bizonyára azért, mert évente milliók halnak meg a legkülönfélébb betegségekben, járványokban is, ezért az egész világot érintő ~800 halott nem indokolta a pánikot. Észre sem vettük. Hiszen azon sem aggódjuk halálra magunkat, hogy csak a mi piciny országunkban több ezer ember hal meg minden egyes évben a szokásos téli influenzajárványban.

Hogyan okozhatott egy ugyanilyen vírus (nem lenne ugyanaz a neve, ha semmi köze nem lenne a SARS-CoV-’1’-hez, nem igaz?) által okozott betegség ekkora globális felfordulást?

Hát úgy, hogy ez az új vírus különleges elbánásban részesült. Példának okáért a WHO központi direktívái alapján világszerte új járványügyi meghatározást kapott. A fenti táblázat részletesen mutatja, hogy milyen kritériumoknak kellett megfelelnie annak, aki a 2002-2003-ban a SARS-járványban aktív esetnek (fertőzöttnek) számított, és annak, aki az új 2019-??? pandémiában. (A táblázat második oldala a bejegyzés alján.)

Magáért beszél a különbség. Anno csak az lehetett járványügyi eset, aki valóban a súlyos, potenciálisan halálos, atípusos tüdőgyulladással járó légúti tünetektől szenvedett. Az új koronavírus-járványban viszont elegendő egyetlen (egyetlen!) laborlelet (pozitív PCR-teszt) ahhoz, hogy valakit fertőzött betegnek nyilvánítsanak. Betegnek! Akkor is, ha az égvilágon semmilyen tünete sincsen. Így érjük el hamarosan világszinten a 200 milliós esetszámot! Mi indokolta, hogy ilyen markánsan leegyszerűsítették (megengedővé tették) a járványügyi eset definícióját a SARS-CoV-2 vírus esetében?

A mérleg tehát:

2002-2003: összesen ~8000 valódi SARS beteg

és

2019-?: eddig ~193 millió COVID–19 eset (azaz labordiagnózis)

Hát így született egy „új betegség”, pontosabban laborjárvány: a COVID–19.

És akkor még nem is beszéltünk a többi anomáliáról a „járvánnyal” kapcsolatban.

További részletek a SARS-COVID témában a COVID–1984 könyvben…

Még Nincsenek Hozzászólások

Hozzászólás

Megjegyzés: HTML nélkül

Salus aegroti suprema lex esto
Salus aegroti suprema lex esto

Kedves ORVOSTÁRSAM! "A beteg üdve legyen a legfőbb törvény!” Mondj NEM-et milliárdnyi élet testi, lelki megnyomorítására, egészséges emberek, sőt gyermekek életének indokolatlan veszélyeztetésére!

Tovább…
Dr. Kovács Mónika – COVID–1984 𝌇 Fekete Doboz
Dr. Kovács Mónika – COVID–1984 𝌇 Fekete Doboz

Eszköz a szabadságunkhoz! A koronavírus-járvány mozgatórugói és anomáliái, avagy mit rejt a fekete doboz, és hogyan tovább mindezek tükrében?!

Tovább…
SARS vagy COVID? – Miért életbevágó a különbség?
SARS vagy COVID? – Miért életbevágó a különbség?

SARS és COVID: egy betegség két külön arca... Miért változtatta meg a WHO a járványügyi alapfogalmakat az új koronavírus-járvány esetében?

Tovább…
Az iskolákból jön a negyedik koronahullám!?
Az iskolákból jön a negyedik koronahullám!?

Az iskolákból jön a negyedik koronahullám!? A szakértők szeptember végére, október elejére teszik az új koronavírus-járványhullám kezdetét. Ezzel eddig nem nagyon lőhetnek bakot. Minden évben ilyenkor kezdődik a szokásos influenzaszezon. (Ami tavaly óta már koronavírus-járvány néven szerepel.) De mire véljük azt, hogy "megint az iskolákból fog elindulni"? Megint?! Az iskolákból?! Ez valami burkolt kampány, hogy szorgalmazzák a gyerekek beoltását is?

Tovább…
Fiatalok Oltakozása!?
Fiatalok Oltakozása!?

Az emberek többsége elutasítja a génmódosított élelmiszereket és az állatkísérleteket. Most mégis alávetik magukat a génbázisú oltóanyaggal folytatott globális emberkísérletnek. Sokan gyermekeiket és magzatukat is kiteszik az oltások elhallgatott veszélyeinek. Vajon indokolt vállalni a kockázatot?

Tovább…